Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Szavazzon gyerekbarát piktogramra!

MTI, 2011. július 12. - kedd 12:41
Címkék: NMHH
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A nézők véleményét kéri a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa egy új televíziós piktogram bevezetéséhez, amely a gyermekbarát tartalmak védjegye lehetne - tájékoztatta a testület kedden.


A médiatanács várhatóan a jövő héten dönt a hat éven aluliaknak nem ajánlott tartalmak besorolásáról szóló ajánlásáról. Az ajánlásban a "hat éven aluliaknak nem ajánlott" kategória bevezetése mellett egy teljesen új jelölés is megjelenne, amely a gyermekbarát tartalmak védjegye lehetne.

A nézők a mediatanacs.blog.hu-n szavazhatnak három piktogramra - egy kisfiút, egy macit és egy kutyát ábrázoló képre - július 18-áig.

A médiatanács keddi közleményében arról tájékoztatta az MTI-t: az elmúlt hónapokban kidolgozta az úgynevezett klasszifikációs ajánlástervezetét, vagyis a műsorszámok korhatár-besorolására vonatkozó részletszabályokat. A képernyő jobb vagy bal sarkában található "karikák" iránymutatást jelentenek a nézőknek, és meghatározzák azt is, hogy egyik vagy másik műsorszám mely időszakban sugározható.

Az új médiatörvény kissé átírta a korhatár-besorolási rendszert, amelynek egyik újdonsága, hogy megjelent a hat éven aluliaknak nem ajánlott kategória, azaz a hatos karika. A médiatanács a témakörben régóta egyeztet az érintett társadalmi szervezetekkel, civilekkel, szakértőkkel és a műsorszolgáltatókkal.

A klasszifikációs ajánlás tervezetének elkészítése lassan a végéhez közeledik, a médiatanács várhatóan jövő keddi ülésén határoz a végleges ajánlásról.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

REMY FINK, 2020. június 21.

Helló, kölcsönre van szüksége? Írjon nekünk e-mailt remy.credit111@gmail.com
E-mail (r...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. június 12.

Szüksége van bármilyen pénzügyi támogatásra? Személyi kölcsönök? Üzleti hitelek? Jelzál...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza