Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Szavazzon gyerekbarát piktogramra!

MTI, 2011. július 12. - kedd 12:41
Címkék: NMHH
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A nézők véleményét kéri a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa egy új televíziós piktogram bevezetéséhez, amely a gyermekbarát tartalmak védjegye lehetne - tájékoztatta a testület kedden.


A médiatanács várhatóan a jövő héten dönt a hat éven aluliaknak nem ajánlott tartalmak besorolásáról szóló ajánlásáról. Az ajánlásban a "hat éven aluliaknak nem ajánlott" kategória bevezetése mellett egy teljesen új jelölés is megjelenne, amely a gyermekbarát tartalmak védjegye lehetne.

A nézők a mediatanacs.blog.hu-n szavazhatnak három piktogramra - egy kisfiút, egy macit és egy kutyát ábrázoló képre - július 18-áig.

A médiatanács keddi közleményében arról tájékoztatta az MTI-t: az elmúlt hónapokban kidolgozta az úgynevezett klasszifikációs ajánlástervezetét, vagyis a műsorszámok korhatár-besorolására vonatkozó részletszabályokat. A képernyő jobb vagy bal sarkában található "karikák" iránymutatást jelentenek a nézőknek, és meghatározzák azt is, hogy egyik vagy másik műsorszám mely időszakban sugározható.

Az új médiatörvény kissé átírta a korhatár-besorolási rendszert, amelynek egyik újdonsága, hogy megjelent a hat éven aluliaknak nem ajánlott kategória, azaz a hatos karika. A médiatanács a témakörben régóta egyeztet az érintett társadalmi szervezetekkel, civilekkel, szakértőkkel és a műsorszolgáltatókkal.

A klasszifikációs ajánlás tervezetének elkészítése lassan a végéhez közeledik, a médiatanács várhatóan jövő keddi ülésén határoz a végleges ajánlásról.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza