Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Négymilliós búzatermés várható

MTI, 2011. július 12. - kedd 12:31
Címkék: agrár, búza, aratás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Jelenleg úgy tűnik a betakarított búza mennyisége négymillió tonna, vagy afelett lehet az aratás végén az országban - mondta Vancsura József, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének (GOSZ) elnöke kedden. Tavaly 3,76 millió tonna búza termett Magyarországon, 20 százalékkal kevesebb az előző öt év 4,7 millió tonnás átlagtermésénél.


Hozzátette: a jelzett mennyiség tíz-húsz százalékkal haladja majd meg a korábban becsültet. Az eddig kedvező időjárásnak köszönhetően a búza minősége általában jó. Ez azt jelenti, hogy például az idén nem kell a gazdálkodóknak fuzárium fertőzéstől tartaniuk.

A gabona minőségét azonban az is befolyásolhatja, hogy adott területen milyen technológiát,és tápanyag-visszapótlást alkalmazott a gazdálkodó, valamint milyenek voltak a csapadékviszonyok. Így a termés hektáronként 4-7 tonna között mozog, a korábban prognosztizált 3-6 tonna helyett.

Keddig az országban mintegy 160-200 ezer hektáron végeztek a búza betakarításával. A betakarítandó - mintegy 900 ezer hektáros - területen a levágott terület nagyság naponta 8-10 százalék. Vancsura József megjegyezte, ezt az ütemet az aratók a munka dandárjában, ezen a héten tudják tartani, mivel ezután a nagy teljesítményű kombájnokra már nem lesz szükség. A búza aratásának befejezése augusztus elseje körül várható - becsülte a GOSZ elnöke.

A repce betakarítása befejezés előtt áll, az árpa magtárakba hordásával pedig végeztek a gazdálkodók. Az a repce hektáronkénti hozama 2,5-3,0 tonna között mozog, míg az árpáé 3,5-4 tonna körül volt.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2019. szeptember 22.


Kell kölcsönöznie? személyes hitelek? üzleti hitelek? Jelzálogkölcsönök? mezőgazda...

Nincs tartozásom, de feketelistán vagyok...

Elena, 2019. szeptember 22.

Kedves hitelkeresők!

Van bármilyen pénzügyi nehézsége? Saját vállalkozást sz...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Kovács Márton, 2019. szeptember 20.

betegojogi k.Debreceni nem csinált semmit...

Mit tehet a betegjogi képviselő?

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés