Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Négymilliós búzatermés várható

MTI, 2011. július 12. - kedd 12:31
Címkék: agrár, búza, aratás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Jelenleg úgy tűnik a betakarított búza mennyisége négymillió tonna, vagy afelett lehet az aratás végén az országban - mondta Vancsura József, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének (GOSZ) elnöke kedden. Tavaly 3,76 millió tonna búza termett Magyarországon, 20 százalékkal kevesebb az előző öt év 4,7 millió tonnás átlagtermésénél.


Hozzátette: a jelzett mennyiség tíz-húsz százalékkal haladja majd meg a korábban becsültet. Az eddig kedvező időjárásnak köszönhetően a búza minősége általában jó. Ez azt jelenti, hogy például az idén nem kell a gazdálkodóknak fuzárium fertőzéstől tartaniuk.

A gabona minőségét azonban az is befolyásolhatja, hogy adott területen milyen technológiát,és tápanyag-visszapótlást alkalmazott a gazdálkodó, valamint milyenek voltak a csapadékviszonyok. Így a termés hektáronként 4-7 tonna között mozog, a korábban prognosztizált 3-6 tonna helyett.

Keddig az országban mintegy 160-200 ezer hektáron végeztek a búza betakarításával. A betakarítandó - mintegy 900 ezer hektáros - területen a levágott terület nagyság naponta 8-10 százalék. Vancsura József megjegyezte, ezt az ütemet az aratók a munka dandárjában, ezen a héten tudják tartani, mivel ezután a nagy teljesítményű kombájnokra már nem lesz szükség. A búza aratásának befejezése augusztus elseje körül várható - becsülte a GOSZ elnöke.

A repce betakarítása befejezés előtt áll, az árpa magtárakba hordásával pedig végeztek a gazdálkodók. Az a repce hektáronkénti hozama 2,5-3,0 tonna között mozog, míg az árpáé 3,5-4 tonna körül volt.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mumu, 2020. február 27.

Náágyon náágy hitél ájánlát ván Ámériká, én címem bishopberrysmith@gmail.com És csák...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. február 24.

Szüksége van egy hitel fizeti ki hitelek és adósságok? Azt kell finanszírozni, hogy hozzanak l...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza