Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Válság alatt több az öngyilkos

MTI, 2011. július 08. - péntek 12:21
Címkék: halál, válság
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Jelentősen emelkedett az öngyilkosságok aránya Európában 2007 és 2009 között a pénzügyi válság hatására, miközben csökkent a közúti balesetekben elhunytak száma - állapítja meg pénteken megjelent tanulmányában egy brit kutatócsoport.


A David Stuckler, a cambridge-i egyetem szociológusa által irányított munkát a világ egyik legtekintélyesebb orvosi hetilapja, az angol The Lancet közölte. A kutatók tíz országban - Ausztria, Csehország, Finnország, Görögország, Hollandia, Írország, Litvánia, Magyarország, Nagy-Britannia és Románia - vizsgálták az öngyilkosságok arányát a 65 évesnél fiatalabb korosztályban.

Megállapításaik szerint 2007-ig esett az öngyilkosságok száma, 2008-tól azonban nem egészen egy százalékos mértékben emelkedni kezdett azokban az országokban, amelyek 2004-től csatlakoztak az Európai Unióhoz, és mintegy hét százalékkal a korábbi uniós országokban. A helyzet 2009-ben tovább súlyosbodott: az öngyilkossági ráta mintegy öt százalékkal emelkedett minden országban, kivéve Ausztriát, ahol csökkent a szám.

A 2007 és 2009 közötti időszakban a pénzügyi válság miatt 35 százalékkal növekedett a munkanélküliség az Európai Unióban, és jelentősen csökkentek a bérek. A gazdasági összeomlás által leginkább érintett Írországban és Görögországban ennek megfelelően jelentősen emelkedett az öngyilkosságok száma, a növekedés mértéke elérte a 13-17 százalékot.

Stuckler szerint ugyanakkor az öngyilkosságok révén kialakult magasabb halálozási arányt - nagy átlagban - kiegyenlíti, hogy közúti balesetekben kevesebben haltak meg. Ez utóbbi javulás leginkább az új uniós tagoknál mutatkozott, ahol korábban nagyon magas volt a közlekedési balesetek miatti halálozási ráta.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza