Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Válság alatt több az öngyilkos

MTI, 2011. július 08. - péntek 12:21
Címkék: halál, válság
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Jelentősen emelkedett az öngyilkosságok aránya Európában 2007 és 2009 között a pénzügyi válság hatására, miközben csökkent a közúti balesetekben elhunytak száma - állapítja meg pénteken megjelent tanulmányában egy brit kutatócsoport.


A David Stuckler, a cambridge-i egyetem szociológusa által irányított munkát a világ egyik legtekintélyesebb orvosi hetilapja, az angol The Lancet közölte. A kutatók tíz országban - Ausztria, Csehország, Finnország, Görögország, Hollandia, Írország, Litvánia, Magyarország, Nagy-Britannia és Románia - vizsgálták az öngyilkosságok arányát a 65 évesnél fiatalabb korosztályban.

Megállapításaik szerint 2007-ig esett az öngyilkosságok száma, 2008-tól azonban nem egészen egy százalékos mértékben emelkedni kezdett azokban az országokban, amelyek 2004-től csatlakoztak az Európai Unióhoz, és mintegy hét százalékkal a korábbi uniós országokban. A helyzet 2009-ben tovább súlyosbodott: az öngyilkossági ráta mintegy öt százalékkal emelkedett minden országban, kivéve Ausztriát, ahol csökkent a szám.

A 2007 és 2009 közötti időszakban a pénzügyi válság miatt 35 százalékkal növekedett a munkanélküliség az Európai Unióban, és jelentősen csökkentek a bérek. A gazdasági összeomlás által leginkább érintett Írországban és Görögországban ennek megfelelően jelentősen emelkedett az öngyilkosságok száma, a növekedés mértéke elérte a 13-17 százalékot.

Stuckler szerint ugyanakkor az öngyilkosságok révén kialakult magasabb halálozási arányt - nagy átlagban - kiegyenlíti, hogy közúti balesetekben kevesebben haltak meg. Ez utóbbi javulás leginkább az új uniós tagoknál mutatkozott, ahol korábban nagyon magas volt a közlekedési balesetek miatti halálozási ráta.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

REMY FINK, 2020. június 21.

Helló, kölcsönre van szüksége? Írjon nekünk e-mailt remy.credit111@gmail.com
E-mail (r...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. június 12.

Szüksége van bármilyen pénzügyi támogatásra? Személyi kölcsönök? Üzleti hitelek? Jelzál...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza