Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Hetente vizsgálják a zöldségeket Zalában

MTI, 2011. július 08. - péntek 13:41
Címkék: vizsgálat, zöldség
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A zöldségfélék E-coli fertőzöttségének veszélye miatt heti rendszerességgel végeznek vizsgálatokat Zala megyében - közölte Rigó Csaba, a Zala Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja pénteken Zalaegerszegen sajtótájékoztatón.


Toplak Péter, a Zala Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatóságának igazgatóhelyettese arról beszélt, hogy a nyugat-európai hasmenésjárvány kitörése után azonnal, soron kívüli ellenőrizték a spanyol eredetű zöldségféléket. A megyében öt multinacionális üzletben, tizenhárom nagy- és harmincegy kiskereskedőknél végeztek vizsgálatot. Egyetlen üzletben találtak spanyol eredetű zöldséget; nem volt fertőzött sem a cukkini, sem a brokkoli, de származása miatt kockázatos besorolás alá esett, ezért ezeket a termékeket visszavonták a forgalomból és megsemmisítették - hangsúlyozta Toplak Péter.

Kiemelte: már a múlt hónapban nyilvánvalóvá vált, hogy a fertőzés nem a spanyol eredetű zöldségektől származik, de a mikrobiológiai ellenőrzéseket továbbra is fenntartják. Monitoring jelleggel - származási helytől függetlenül, magyar és import zöldségekre is kiterjesztve - heti rendszerességgel vizsgálják a zöldségféléket.

A járvány elsősorban a mosatlan zöldségfélékkel terjed, de nem kizárt a fertőzés a marha- és bárányhús útján sem. Magyarországon egyébként a mai napig nem igazoltak vissza E-coli fertőzést, egyetlen laboratóriumi vizsgálat sem lett pozitív.

Rigó Csaba szólt arról, hogy a rendszeres ellenőrzés több kiadást jelent a kormányhivatalnak, de ezt az összeget biztosítják, mert a legfontosabb feladatnak a megelőzést és az emberek védelmét tartják. Tárgyalásokat folytatnak a Vidékfejlesztési Minisztériummal, hogy a többletfeladatokra források érkezzenek.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Dobbs, 2018. május 23.

Vannak pénzügyi nehézségei? HA IGEN! Vegye fel a kapcsolatot a Dobbs Finance and Mortgages Limit...

Telefonok a szervizben

Mehmet Hakan, 2018. május 22.

Kadri Zoltan vagyok, kölcsönöket kínálunk magánszemélyeknek és cégeknek, akik sürgős köl...

Emeltdíjas telefonszám álláshirdetésekben

Trust Fund, 2018. május 22.

Voltál már keresni, hogy hová kölcsönt kapj 3% -os diszkontrátával? nem tudott hitelt szerezn...

Évi egy fogkefe

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés