Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Hetente vizsgálják a zöldségeket Zalában

MTI, 2011. július 08. - péntek 13:41
Címkék: vizsgálat, zöldség
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A zöldségfélék E-coli fertőzöttségének veszélye miatt heti rendszerességgel végeznek vizsgálatokat Zala megyében - közölte Rigó Csaba, a Zala Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja pénteken Zalaegerszegen sajtótájékoztatón.


Toplak Péter, a Zala Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatóságának igazgatóhelyettese arról beszélt, hogy a nyugat-európai hasmenésjárvány kitörése után azonnal, soron kívüli ellenőrizték a spanyol eredetű zöldségféléket. A megyében öt multinacionális üzletben, tizenhárom nagy- és harmincegy kiskereskedőknél végeztek vizsgálatot. Egyetlen üzletben találtak spanyol eredetű zöldséget; nem volt fertőzött sem a cukkini, sem a brokkoli, de származása miatt kockázatos besorolás alá esett, ezért ezeket a termékeket visszavonták a forgalomból és megsemmisítették - hangsúlyozta Toplak Péter.

Kiemelte: már a múlt hónapban nyilvánvalóvá vált, hogy a fertőzés nem a spanyol eredetű zöldségektől származik, de a mikrobiológiai ellenőrzéseket továbbra is fenntartják. Monitoring jelleggel - származási helytől függetlenül, magyar és import zöldségekre is kiterjesztve - heti rendszerességgel vizsgálják a zöldségféléket.

A járvány elsősorban a mosatlan zöldségfélékkel terjed, de nem kizárt a fertőzés a marha- és bárányhús útján sem. Magyarországon egyébként a mai napig nem igazoltak vissza E-coli fertőzést, egyetlen laboratóriumi vizsgálat sem lett pozitív.

Rigó Csaba szólt arról, hogy a rendszeres ellenőrzés több kiadást jelent a kormányhivatalnak, de ezt az összeget biztosítják, mert a legfontosabb feladatnak a megelőzést és az emberek védelmét tartják. Tárgyalásokat folytatnak a Vidékfejlesztési Minisztériummal, hogy a többletfeladatokra források érkezzenek.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mumu, 2020. február 27.

Náágyon náágy hitél ájánlát ván Ámériká, én címem bishopberrysmith@gmail.com És csák...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. február 24.

Szüksége van egy hitel fizeti ki hitelek és adósságok? Azt kell finanszírozni, hogy hozzanak l...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza