Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Káptalanfüreded - Még nincs meg a fertőzés okozója

MTI, 2011. július 07. - csütörtök 15:11
Címkék: Balaton, strand, ÁNTSZ
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Továbbra sem tudni, hogy mi okozta a tömeges rosszulléteket a Balatonalmádihoz tartozó Káptalanfüred két gyermektáborában, amelyekből összesen 44 gyermek és fiatal került kórházba az elmúlt napokban.


Paller Judit országos tiszti főorvos csütörtökön, budapesti sajtótájékoztatón azt mondta: egyelőre azt sem tudják, hogy vírus vagy baktérium okozta a megbetegedéseket. Közlése szerint nem tipikus tünetekről van szó. A vezető tünet a hányás, csak néhány betegnél fordult elő hasmenés, és a láz sem annyira jellemző. A calici fertőzésre eddig megvizsgált összes minta gyorstesztjének eredménye negatív lett - tette hozzá.

Hangsúlyozta: a betegek közül senki nincs súlyos állapotban. Mint mondta, az első megbetegedést hétfőn regisztrálták, jelenleg a táborokból 44 embert ápolnak a veszprémi, az ajkai, a székesfehérvári és a tapolcai kórházban.

A tiszti főorvos kiemelte: eddig annyi biztos, hogy a két táborban történt magas számú megbetegedések forrása a közös konyha. Itt a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH) munkatársai végzik a vizsgálatokat. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a táborok területén az ivóvizet ellenőrzi, továbbá felhívja a gyermekek figyelmét a higiénés szabályok fokozott betartására - tette hozzá Paller Judit.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mária Ádám, 2020. február 16.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Lázár István, 2020. február 14.

Mi 2019.10.28-án rendeltünk telje nyílás záró cserét, a mai napi semmi, csak ígérgetések ...

Ablakcsere buktatókkal

Mr Mito, 2020. február 11.

Né hígyjél té Richard Cosmos, mivel ő égy csáló gázfickó, átkoz tégéd éső szél vihá...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza