Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Harminchét balatoni táborozó került kórházba

MTI, 2011. július 07. - csütörtök 11:51
Címkék: Balaton, tábor
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Rosszullét miatt szerda estig összesen harminchét gyermek és fiatal felnőtt került kórházba a Balatonalmádihoz tartozó Káptalanfüred két gyermektáborából - tájékoztatott Bujdosó László, a balatonfüredi tisztiorvosi szolgálat vezető helyettese.


A főorvos a megbetegedések okáról továbbra sem tudott nyilatkozni, de szerinte nem biztos, hogy ételmérgezésről van szó. Mint mondta: nem zárható ki a calici vírus okozta fertőzés, mint ahogy más fertőzés sem.

A tábor konyháját lezárták, fertőtlenítenek mindent, az ételekből mintát vettek (a betegektől székletmintákat), de csak laborvizsgálatokkal lehet majd a megbetegedések pontos okát megállapítani. Előzetes laboreredmény csütörtökön délre várható - közölte a főorvos.

Bujdosó László elmondta: a táborban maradt gyermekek orvosi felügyelet alatt állnak, egy mentőautó is folyamatosan a helyszínen van. A főorvos úgy véli, előfordulhat még, hogy egy-két gyermek megbetegedik, többen viszont már távoztak a táborból a szüleikkel. Megeshet, hogy közülük valaki másutt kerül kórházba - tette hozzá.

Jelenleg összesen 37 gyermeket és fiatal felnőttet látnak el az ajkai, a veszprémi és a székesfehérvári kórházban, az állapotuk kielégítő - mondta főorvos, megjegyezve: azt tapasztalták, hogy minél idősebb a beteg, annál lázasabb.

A két táborban összesen százhuszonhárman nyaraltak, a tábort nem zárták be, a maradók egyelőre hideg élelmet kapnak - tájékoztatott Bujdosó László.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. február 24.

Szüksége van egy hitel fizeti ki hitelek és adósságok? Azt kell finanszírozni, hogy hozzanak l...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza