Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Könyv készült a főváros legsúlyosabb problémáiról

MTI, 2011. július 06. - szerda 14:31
Címkék: Budapest,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A főváros ötven legsúlyosabb problémájáról állított össze úgynevezett fehér könyvet a Városháza, ennek célja, hogy bemutassa, milyen állapotban kezdte meg a munkát az új városvezetés - jelentette be Tarlós István főpolgármester szerdán sajtótájékoztatón.


Tarlós István úgy fogalmazott: "bár a könyv az ötven legsúlyosabb problémát tartalmazza, ne gondolják, hogy több nincs", de ezek a legfontosabbak, amelyeket ki kell emelni.

Emlékeztetett: korábban ígéretet tett, hogy összeállítják a hagyatékot, mert valamihez viszonyítani kell az eredményeket.

A gyűjteményben adatok és tények szerepelnek, amelyeket a hivatal munkatársai gyűjtöttek össze, vagyis azok, akik korábban is a házban dolgoztak - mondta a városvezető. Jelezte azt is: "neveket, konkrét személyekre vonatkozó vádakat senki ne keressen benne, nem ez volt a cél (…) nem akartunk megalázni, meghurcolni senkit".

mti

A főpolgármester arra is kitért: az anyagban "a készítés időpontjának megfelelő pontosságú adatok vannak, amelyek nagyságrendileg igazak most és később is".

Tarlós István hangsúlyozta: az anyag kapcsán nem fog vitatkozni és kommentárokra reagálni, és ha valaki vitat valamit, a hírforrás megnevezése mellett az internetre teszik az érintett szerződést, bizonylatot, levelet, illetve határozatot, a dátum és az aláírók nevének feltüntetésével.

A főpolgármester arról is beszámolt: ez az anyag lezárja a múltat, ezután nem lehet "kommunikációs játékokkal" elferdíteni a tényeket. Példaként említette, hogy az MSZP az utóbbi időben elindított egy olyan kampányt, hogy a saját hibáikat, mulasztásaikat "a feledékenységre alapozva, karmesterszerű mozdulattal áttolják a másik térfélre". "Ilyet nem játszunk!" - mondta a főpolgármester. A fehér könyv tartalmát két újságban és a főváros honlapján is közzéteszik, emellett nyomtatott példányt kapnak belőle közéleti személyiségek, újságírók, politikusok és politológusok. A főpolgármester jelezte: a füzet a Városháza saját nyomdájában készült, és "egy fillérbe sem került".

Tarlós István kérdésre válaszolva arról is szólt, hogy négy évig nem lehet az elszámoltatásból megélni, a fővárosban a folyamat már két évvel ezelőtt megindult. Mint mondta, az a másfél-két tucat ügy, amely a fővárosban előkerült, "már ott van, ahová való", számításai szerint nem várható, hogy továbbiakra bukkannak.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

REMY FINK, 2020. január 09.

[REMY.CREDIT111@gmail.com]

Szüksége van valamilyen hitelre vagy finanszírozásra? ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza