Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Így tankol a magyar autós

-, 2011. július 06. - szerda 12:11
Címkék: közlekedés, autó, Forensis, tankolás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az utóbbi hónapok benzinár emelései és -legújabban- a tervezett jövedéki adó kivetése a bioetanol üzemanyagra időről-időre megnehezítik az autósok helyzetét. A Forens Autóklub legújabb felméréséből -amelyet több, mint 6.000 autós válaszolt meg- kiderül, hogy az elmúlt egy évben történt, jelentős üzemanyagár emelkedés, bizony jelentősen megváltoztatta a felmérésben résztvevő autósok vásárlási szokásait.


Míg egy évvel ezelőtt, egy liter 95-ös benzin ára átlagosan 345 Ft volt, ez mára 380 Ft-ra emelkedett. Az autósok mindössze egyharmada mondja azt, hogy az áremelkedések hatására, továbbra is ugyanannyit autózik, mint egy évvel ezelőtt. Ami viszont ennél sokkal lehangolóbb eredmény az az, hogy a megkérdezett autóvezetők, több mint fele már huszonöt-ötven százalékkal kevesebb kilométert tesz meg autójával, mint egy éve, köszönhetően a magasabb üzemanyag áraknak.

forensis

A megkérdezettek több, mint egyharmada 5-10 ezer forinttal kevesebbet költ havonta tankolásra, mint a múlt évben, tíz százalékuk pedig már nem tankol rendszeresen. A benzinkutakon nem csak az üzemanyag vásárlás esett vissza, de a shopban is kevesebben vásárolnak, ami érthető, hiszen ez is egy módja annak, hogy a drágább üzemanyag miatti extra kiadásokat ellensúlyozzák az autósok. Az üzemanyag kutak shopjaiban a megkérdezettek több, mint fele már egy évvel ezelőtt sem vásárolt, azóta viszont már további harminckilenc százalékuk sem veszi igénybe ezt a vásárlási lehetőséget.

forensis

A Forensis Autóklub felmérésből az is kiderül, hogy az autósok ma már sokkal megfontoltabbak és körültekintőbbek a tankolásnál, ami természetesen a magasabb üzemanyagáraknak köszönhető. Az autótulajdonosok több, mint kilencvenöt százaléka ma már tudatosan keresi az olcsóbb tankolási lehetőségeket, 53% százalékuk pedig kifejezetten a kedvezményes üzemanyag vásárlási lehetőséget keresi, ahol azonnali kedvezményeket kaphat az üzemanyagok árából.

Érdekes eredmény figyelhető meg a pontgyűjtő rendszerek kedveltségével kapcsolatban, hiszen a megkérdezettek mindössze hét százaléka válaszolta azt, hogy ilyen pontgyűjtéssel próbálja csökkenteni az üzemanyag költségeit. Ennek egyik lehetséges magyarázata az lehet, hogy a magas üzemanyag árak mellett, az autósok inkább azonnali kedvezményekre és így alacsonyabb üzemanyag árakra tartanak igényt, semmint későbbiekben levásárolható és meghatározott üzemanyag forgalmazónál beváltható pontokra.

1.  Így tankol a magyar autós
2.  Spórolás alternatív üzemanyagokkal

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza