Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Így tankol a magyar autós

-, 2011. július 06. - szerda 12:11
Címkék: közlekedés, autó, Forensis, tankolás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az utóbbi hónapok benzinár emelései és -legújabban- a tervezett jövedéki adó kivetése a bioetanol üzemanyagra időről-időre megnehezítik az autósok helyzetét. A Forens Autóklub legújabb felméréséből -amelyet több, mint 6.000 autós válaszolt meg- kiderül, hogy az elmúlt egy évben történt, jelentős üzemanyagár emelkedés, bizony jelentősen megváltoztatta a felmérésben résztvevő autósok vásárlási szokásait.


Míg egy évvel ezelőtt, egy liter 95-ös benzin ára átlagosan 345 Ft volt, ez mára 380 Ft-ra emelkedett. Az autósok mindössze egyharmada mondja azt, hogy az áremelkedések hatására, továbbra is ugyanannyit autózik, mint egy évvel ezelőtt. Ami viszont ennél sokkal lehangolóbb eredmény az az, hogy a megkérdezett autóvezetők, több mint fele már huszonöt-ötven százalékkal kevesebb kilométert tesz meg autójával, mint egy éve, köszönhetően a magasabb üzemanyag áraknak.

forensis

A megkérdezettek több, mint egyharmada 5-10 ezer forinttal kevesebbet költ havonta tankolásra, mint a múlt évben, tíz százalékuk pedig már nem tankol rendszeresen. A benzinkutakon nem csak az üzemanyag vásárlás esett vissza, de a shopban is kevesebben vásárolnak, ami érthető, hiszen ez is egy módja annak, hogy a drágább üzemanyag miatti extra kiadásokat ellensúlyozzák az autósok. Az üzemanyag kutak shopjaiban a megkérdezettek több, mint fele már egy évvel ezelőtt sem vásárolt, azóta viszont már további harminckilenc százalékuk sem veszi igénybe ezt a vásárlási lehetőséget.

forensis

A Forensis Autóklub felmérésből az is kiderül, hogy az autósok ma már sokkal megfontoltabbak és körültekintőbbek a tankolásnál, ami természetesen a magasabb üzemanyagáraknak köszönhető. Az autótulajdonosok több, mint kilencvenöt százaléka ma már tudatosan keresi az olcsóbb tankolási lehetőségeket, 53% százalékuk pedig kifejezetten a kedvezményes üzemanyag vásárlási lehetőséget keresi, ahol azonnali kedvezményeket kaphat az üzemanyagok árából.

Érdekes eredmény figyelhető meg a pontgyűjtő rendszerek kedveltségével kapcsolatban, hiszen a megkérdezettek mindössze hét százaléka válaszolta azt, hogy ilyen pontgyűjtéssel próbálja csökkenteni az üzemanyag költségeit. Ennek egyik lehetséges magyarázata az lehet, hogy a magas üzemanyag árak mellett, az autósok inkább azonnali kedvezményekre és így alacsonyabb üzemanyag árakra tartanak igényt, semmint későbbiekben levásárolható és meghatározott üzemanyag forgalmazónál beváltható pontokra.

1.  Így tankol a magyar autós
2.  Spórolás alternatív üzemanyagokkal

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2019. szeptember 22.


Kell kölcsönöznie? személyes hitelek? üzleti hitelek? Jelzálogkölcsönök? mezőgazda...

Nincs tartozásom, de feketelistán vagyok...

Elena, 2019. szeptember 22.

Kedves hitelkeresők!

Van bármilyen pénzügyi nehézsége? Saját vállalkozást sz...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Kovács Márton, 2019. szeptember 20.

betegojogi k.Debreceni nem csinált semmit...

Mit tehet a betegjogi képviselő?

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés