Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Balaton - Nem maradt víz nélkül Imremajor

MTI, 2011. július 05. - kedd 09:01
Címkék: víz,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Újabb három hónapos haladékot adott az önkormányzatnak a külföldi érdekeltségű Hubertus Agráripari Bt., amely meg akarta szüntetni a Balatonfenyveshez tartozó Imremajor üzemivíz-ellátását - közölte a balatonfenyvesi polgármester az MTI-vel; Lombár Gábor eredményként könyveli el a megegyezést, de az "kevés" a közelmúltban elnyert uniós támogatással leghamarabb 2012 őszére megoldódandó probléma kezeléséhez.


Mint a polgármester hangsúlyozta, a település nagy részének vízellátása továbbra is tökéletes, a probléma csak Imremajort érinti. A mintegy 160 állandó lakosú településrészen a Hubertus Bt. biztosítja a fürdésre és mosásra alkalmas folyóvizet, míg az ivóvizet egy éve az önkormányzat szállítja lajtos-kocsikkal.

A cég szeptember végéig ígért haladékot - mondta a polgármester, hozzátéve, hogy az önkormányzat szeretne ennél kedvezőbb megállapodásra jutni, hiszen "át kell hidalni azt az időszakot, amikorra a település az uniós támogatással véget vethet a major hosszú évek óta tartó kálváriájának".

Lombár Gábor szerint a probléma forrása a hajdani Balatonnagybereki Állami Gazdaság "elfuserált" privatizációja, amelynek nyomán Balatonfenyves három majorja is a Hubertus tulajdonába került. Ebből mára csak Imremajor maradt, évek óta megoldatlan közműhelyzettel. A Hubertus - miután a településrész közműveinek drága felújítása elodázhatatlanná vált - az elmúlt években hajlandónak mutatkozott az ingatlanok, az utak és a közműrendszerek egy részének eladására az érintettek számára. A vízellátás problémáját azonban nem sikerült megoldani, mivel továbbra is a cég kezében maradt a vizet biztosító kút és hidroglóbusz - mondta a polgármester.

Közlése szerint a Hubertus kezdetben a balatoni térségben szolgáltató DRV Zrt. árain, tavaly óta azonban szívességi alapon szolgáltat, így nehéz lenne bármit is számon kérni rajta.

A rossz minőségű kútvíz miatt Imremajor vízellátását a DRV Zrt. által működtetett Balaton környéki csatornahálózatra történő csatlakozás oldhatná meg, a száz millió forintos beruházásra viszont a falunak nincs pénze, ezért várt éveken át pályázati lehetőségre - mondta Lombár Gábor. A közelmúltban elnyert kisebb összeg a tervek elkészítését fedezi, amelyek révén a pályázat második körében a település 90 százalékos támogatást kaphat a tervek szerint jövő tavasszal induló beruházás megvalósításához - tette hozzá.

A polgármester elmondta, a napokban a Hubertus képviselői jelezték az önkormányzatnak, hogy mezőgazdasági termelésükkel összefüggő élelmiszeripari üzemet szeretnének létesíteni a térségben, amelyhez az uniós pályázatban tervezett vízigénynél mintegy 30 százalékkal többet szolgáltató rendszer kiépítésére lenne szükség az új beruházás során. Lombár Gábor ezzel kapcsolatban leszögezte, a település örül minden új munkahelynek, ezért támogatja a tervek módosítását, de az csak hetek múlva derül ki, van-e arra lehetőség. Ha módosítható még a pályázat, a nagyobb rendszer kiépítésének pluszköltségeit nyilvánvalóan a Hubertusnak kell állnia - közölte, annak a reményének hangot adva, hogy a major üzemivíz-ellátását nem ettől teszi majd függővé a cég.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

Mr. Dékány Endre, 2020. január 19.


Van rossz hitelképességi mutatója? Pénzügyi szempontból nem megfelelő? Hitelt adunk a...

Menekülés a UPC-től

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza