Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

A biztosítók tíz százaléka bukott el a stressz-teszten

MTI, 2011. július 05. - kedd 09:41
Címkék: biztosító, teszt
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az európai biztosítók mintegy tíz százaléka bukott el azon a stresszvizsgán, amit az európai EIOPA biztosítási és foglalkoztatási nyugdíjhatóság, az unió egyik fontos pénzügyi felügyeleti szerve végzett el. A szektor tőkeellátottsága egészében véve azonban jó, az ágazat jól fel van készülve egy eseteleges pénzügyi sokkra.


A hétfőn Frankfurtban bemutatott vizsgálat eredménye azt jelzi, hogy ezeknek a biztosítóknak nem lenne elegendő tőkéje egy esetleges pénzügyi válság kivédésére. Ugyanakkor a kilencven százalékos megfelelés arra utal, hogy "az európai biztosítási szakma állni tudja a sarat egy komolyabb megrázkódtatás esetén".

A vizsgálatba 130 biztosító társaságot vontak be, ezek 27 uniós tagország, valamint Izland, Liechtenstein, Norvégia és Svájc biztosítási piacának hatvan százalékát fedik le.

Az EIOPA másodszor végzett a biztosítók pénzügyi stabilitására, tőkeerejére vonatkozó felmérést a társaságok 2010-es pénzügyi mérlege alapján. A vizsgálat során különböző makroökonómiai szcenáriók mentén - normál, illetve magas inflációs környezet, visszaeső gazdaság - vizsgálták az intézmények pénzügyi stabilitását.

Az EIOPA azt is kiderítette, hogy az érintett mintegy 13 biztosítótársaság tőkéje összesítve mindössze 4 milliárd euróval marad el a szükségestől egy pénzügyi összeomlás esetén.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

Laszlo, 2020. február 20.

Vasaroltam egy autot amit annak rendje es modja szerint elvittem eredetvizsgara es megbukott. A buka...

Valami nem stimmel a megvett autóval

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza