Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Számot kapnak a HÉV-vonalak

MTI, 2011. július 01. - péntek 15:41
Címkék: BKK, BKV, HÉV
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Megkezdi a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. a budapesti HÉV-vonalak beszámozását, és új színeket és logót is kapnak az elővárosi vonalak.


A központ pénteki közleménye szerint a nyáron folyamatos lesz az átszámozás, a szerelvények 5-től 9-ig jelzéseket kapnak. A békásmegyer-szentendrei az H5-ös (lila), a ráckevei a H6-os (barna), a csepeli a H7-es (narancs), a gödöllői a H8-as (rózsaszín), az ebből elágazó csömöri HÉV pedig a H9-es (szintén rózsaszín) számmal lesz ellátva.

A BKK közleményében azzal indokolta a HÉV-ek beszámozását és különböző színnel való jelölésüket, hogy a térképeken a vonalak azonos, zöld színnel, szám nélkül szerepeltek, általában a külső végpontjuk alapján azonosították őket az emberek. A Budapestet nem ismerők, az adott vonalon rendszeresen nem utazók számára azonban igen nehézkés volt a tájékozódás, és sok félreértés származott.

bkk.hu
Mint írták, az 1-es villamos vonala három HÉV-vonallal is találkozik, ráadásul ebből kettővel ugyanazon megállónál, a környéket nem ismerő utas könnyen eltéveszthette, hogy melyik megállónál és melyik vonalra kell átszállni, mivel mindegyiket csak egy HÉV-logó jelölte az utastájékoztatásban.

A számozással és különböző színekkel való jelölés a BKK tájékoztatása szerint nem jár a járművek különböző színűre festésével, de a térképeken, megállóhelyi táblákon, a járműveken található matricákon, hirdetményeken és a hangos utastájékoztatásban is a számjelzésük alapján fognak a jövőben hivatkozni ezekre a járatokra.

Aluljáró felújítás miatt kimarad egy megálló

Mindezek fényében a H5 vonal Margit hídi aluljárójának felújítási munkálatai miatt szombattól a HÉV-szerelvények nem állnak meg a Margit hídnál.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteki közleménye szerint a Margit híd felújításához kapcsolódó munkálatok várhatóan július 31-ig tartanak, ezen időszak alatt az utasokat HÉV-pótló autóbuszok szállítják majd H5 jelzéssel a Nyugati pályaudvar és a Szépvölgyi út között. A pótlóbuszok indulása a Szépvölgyi út ideiglenes végállomáson a HÉV-szerelvények érkezéséhez igazodik.

A buszokra a Nyugati pályaudvarnál a 206-os, a Jászai téren a 91-es, 191-es, 291-es, 206-os, a Margit híd budai hídfőjénél pedig a 206-os busz megállóiban lehet felszállni.

A HÉV-aluljáró lezárása a gépjármű-, villamos- és kerékpáros-forgalmat nem érinti.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

REMY FINK, 2020. június 21.

Helló, kölcsönre van szüksége? Írjon nekünk e-mailt remy.credit111@gmail.com
E-mail (r...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. június 12.

Szüksége van bármilyen pénzügyi támogatásra? Személyi kölcsönök? Üzleti hitelek? Jelzál...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza