Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Számot kapnak a HÉV-vonalak

MTI, 2011. július 01. - péntek 15:41
Címkék: BKK, BKV, HÉV
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Megkezdi a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. a budapesti HÉV-vonalak beszámozását, és új színeket és logót is kapnak az elővárosi vonalak.


A központ pénteki közleménye szerint a nyáron folyamatos lesz az átszámozás, a szerelvények 5-től 9-ig jelzéseket kapnak. A békásmegyer-szentendrei az H5-ös (lila), a ráckevei a H6-os (barna), a csepeli a H7-es (narancs), a gödöllői a H8-as (rózsaszín), az ebből elágazó csömöri HÉV pedig a H9-es (szintén rózsaszín) számmal lesz ellátva.

A BKK közleményében azzal indokolta a HÉV-ek beszámozását és különböző színnel való jelölésüket, hogy a térképeken a vonalak azonos, zöld színnel, szám nélkül szerepeltek, általában a külső végpontjuk alapján azonosították őket az emberek. A Budapestet nem ismerők, az adott vonalon rendszeresen nem utazók számára azonban igen nehézkés volt a tájékozódás, és sok félreértés származott.

bkk.hu
Mint írták, az 1-es villamos vonala három HÉV-vonallal is találkozik, ráadásul ebből kettővel ugyanazon megállónál, a környéket nem ismerő utas könnyen eltéveszthette, hogy melyik megállónál és melyik vonalra kell átszállni, mivel mindegyiket csak egy HÉV-logó jelölte az utastájékoztatásban.

A számozással és különböző színekkel való jelölés a BKK tájékoztatása szerint nem jár a járművek különböző színűre festésével, de a térképeken, megállóhelyi táblákon, a járműveken található matricákon, hirdetményeken és a hangos utastájékoztatásban is a számjelzésük alapján fognak a jövőben hivatkozni ezekre a járatokra.

Aluljáró felújítás miatt kimarad egy megálló

Mindezek fényében a H5 vonal Margit hídi aluljárójának felújítási munkálatai miatt szombattól a HÉV-szerelvények nem állnak meg a Margit hídnál.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteki közleménye szerint a Margit híd felújításához kapcsolódó munkálatok várhatóan július 31-ig tartanak, ezen időszak alatt az utasokat HÉV-pótló autóbuszok szállítják majd H5 jelzéssel a Nyugati pályaudvar és a Szépvölgyi út között. A pótlóbuszok indulása a Szépvölgyi út ideiglenes végállomáson a HÉV-szerelvények érkezéséhez igazodik.

A buszokra a Nyugati pályaudvarnál a 206-os, a Jászai téren a 91-es, 191-es, 291-es, 206-os, a Margit híd budai hídfőjénél pedig a 206-os busz megállóiban lehet felszállni.

A HÉV-aluljáró lezárása a gépjármű-, villamos- és kerékpáros-forgalmat nem érinti.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza