Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Mérgező szeszesitalok Törökországban

MTI, 2011. július 01. - péntek 14:01
Címkék: turizmus, alkohol, hamisítás, mérgezés, Törökország
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Metanollal mérgezett szeszesitalokat találtak Antalya dél-törökországi üdülőhely térségében is egy fokozott ellenőrzés során, amelyet azután rendeltek el, hogy öt orosz idegenvezető halt meg pancsolt alkoholtól egy másik üdülőközpont, Bodrum térségében.


A pénteki török sajtó szerint az Antalya környéki szállodákban végzett ellenőrzések során pálinkásüvegekből vett huszonkét mintában mutatták ki a metanol magas, mérgező értékét. Az akció eredményeként ötféle szeszesitalmárka forgalmazását tiltották be Antalyában.

A pancsolt szeszesitalokból több ezer palack kerülhetett forgalomba, és a hatóságok azt akarják megakadályozni, hogy mérgező italokból a szállodákba, éttermekbe is jusson.

Az öt orosz idegenvezető a délnyugat-törökországi Bodrumba szervezett május végi jachtkirándulás során szenvedett végzetes metanolmérgezést a felszolgált tömény italoktól. A 120 fős kirándulócsoportból összesen harmincan kerültek kórházba.

Két éve 11 ember, köztük három német diák halt meg hamisított alkoholtól Törökországban. 2005-ben 22 ember halt bele pancsolt raki (ánizsízű gyümölcspárlat) fogyasztásába.

Törökországban az ellenőrzés hiányosságai és a magas adók miatt gyakori az alkoholos italok hamisítása.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza