Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Huszonhat tonna italos kartont gyűjtöttek a gyerekek

MTI, 2011. június 30. - csütörtök 16:31
Címkék: papír
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A több mint huszonhat tonna szelektíven összegyűjtött italos kartondobozzal eddigi legsikeresebb iskolai és óvodai gyűjtőprogramját zárta az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ).


Magyarország 8 városának 94 intézményében, 2010 októberétől 2011 májusáig 21 ezer 258 gyerek több mint 26 tonna - hozzávetőleg 860 ezer tejes és gyümölcsleves - dobozt gyűjtött össze. Az akció célja az volt, hogy felhívja a gyerekek, szüleik és a pedagógusok figyelmét arra: az italos kartondobozok szelektíven gyűjthetők és újrahasznosíthatók. A hulladék összegyűjtése és újrahasznosítása révén 160 darab felnőtt fa kivágását előzték meg a program résztvevői - közölte a kezdeményezés kommunikációjával foglalkozó cég csütörtökön.

A részt vevő intézmények kezdetben kilogrammonként 15 forintot, később pedig 20 forintot is kaphattak a dobozokért. Sőt az adott településen legtöbbet gyűjtő óvoda és iskola díját az IKSZ megduplázta. Így Budapest X. kerületében a Kincskereső Óvoda 11 ezer 540 forint, Gyöngyösön a Felsővárosi Általános Iskola 23 ezer 900 forint díjban részesülhetett. Az országos összehasonlításban a miskolci Avastető Óvoda Leszih úti Tagóvodája ért el kiemelkedő eredményt: ők közel 1,5 tonna dobozért 56 ezer 300 forintot kaptak.

Magyarországon évente közel 400 millió darab italos kartondoboz kerül forgalomba. Ez azt jelenti, hogy a 3,2 millió magyar háztartás átlagosan 100-125 italos kartondobozt használ el egy év alatt. Ennek a mennyiségnek csupán 17 százalékát gyűjtik be szelektíven, míg a fennmaradó dobozok - összesen 332 millió - a hazai szeméttelepekre kerülnek.

Egy átlagos méretű fenyőfából 5300 darab italos kartondobozt lehet készíteni. Az egy fának megfelelő dobozmennyiségből újrafeldolgozás révén nyert papírból mintegy 700 darab füzet készíthető, amely további fákat menthet meg a kivágástól.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 19.


Van rossz hitelképességi mutatója? Pénzügyi szempontból nem megfelelő? Hitelt adunk a...

Menekülés a UPC-től

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza