Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Tranzisztorok miatt hívja vissza hibridjeit a Toyota

MTI, 2011. június 29. - szerda 12:41
Címkék: Toyota, visszahívás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Toyota visszahívja több mint 110 ezer hibrid meghajtású autóját a hibrid rendszer esetleges meghibásodása miatt, a japán társaság szerdai közleménye szerint a problémával összefüggő balesetről nem érkezett bejelentés.


Az érintett modellek a Toyota Highlander Hybrid és a Lexus RX 400h városi terepjáró. A legtöbb kocsit, nagyjából 80 ezret az Egyesült Államokban kell visszahívni, de Japánban és Európában is rendelnek vissza ellenőrzésre autókat.

A hibát rosszul forrasztott tranzisztorok okozhatják. A meghibásodás következtében a kocsi a legrosszabb esetben leáll. Az ingyenes ellenőrzésre visszahívott autók vizsgálata legfeljebb tíz percig tart, ha pedig cserélni kell alkatrészt, akkor nagyjából 4 órát vesz igénybe a szerelés.

A Toyota a legnagyobb autógyártó a világon, azóta viszont, hogy 2008-ban az amerikai General Motorstól (GM) megszerezte az elsőséget, szinte megállás nélkül válságkezeléssel kell foglalkoznia. A világméretű gazdasági válság és a túlzottan erős jen hatásai mellett visszahívások példa nélkülien hosszú sorozatával is meg kell megküzdenie, 2009 óta több mint 10 millió kocsit rendelt vissza különböző hibák miatt.

Komoly csapás volt a márciusi földrengés és szökőár-katasztrófa is, ennek hatására a nyereség várhatóan 31 százalékkal - 280 milliárd jenre - csökken a 2011/12-es üzleti évben, és a termelés rendje csak novemberre áll helyre.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Á. Balázs, 2020. január 22.

Üdv! Nekünk a Baliner Bt.-ről van nagyon rossz véleményünk. Nem teljesítették határidőre a...

Ablakcsere buktatókkal

Mr. George Anderson, 2020. január 22.

Üzleti kölcsönt keres? Személyi kölcsönök, lakáscélú kölcsönök, autó kölcsönök, di...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza