Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Úszógumikat is vizsgál a fogyasztóvédelem

MTI, 2011. június 28. - kedd 14:41
Címkék: fesztivál, vízpart, játék, vizsgálat
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Jól érezzék és nyugodtan kipihenhessék magukat a vendégek - úgy tűnik, végre a fogyasztók, a hatóság és a vállalkozások érdeke is ez.


A Heves Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége idén június második felétől kezdte el az idegenforgalmi idény fogyasztóvédelmi ellenőrzéseit.

A szakemberek kiemelt figyelmet fordítanak a vendéglátóhelyekre, a személytaxi szolgáltatásra, a fiatalkorúak alkohollal és dohánytermékkel történő kiszolgálására - tájékoztatott dr. Bernáth Luca. A megyei kormányhivatal fogyasztóvédelmi felügyelőségének vezetője elmondta: a veszélyes termékek kiszűrése érdekében ellenőrzik a felfújható vízi játékokat, úszógumikat. Vizsgálják a mutatványos berendezéseket, például az öt méternél alacsonyabb vízi csúszdákat, körhintákat, légvárakat is.

soltvadkert.hu

Az ellenőrzések elsősorban a megye kiemelt idegenforgalmi területein, a fesztiválok, a vízparti nyaralóhelyek, kulturális események helyszínén működő vendéglátóegységekben zajlanak. Így a megyeszékhely mellett Szilvásváradon, illetve a Tisza-tó menti településeken is számíthatnak a fokozott ellenőrzésekre.

"A vendéglátóegységekben azt ellenőrizzük, hogy megfelelnek-e az általános kereskedelmi szempontoknak. Ezen belül a nyugta átadását, a mérőeszközök hitelességét, az árfeltüntetés szabályszerűségét, a nyitva tartási idő feltüntetését, vagy a vásárlók könyvének szabályos kezelését. Ide tartozik az is, hogy a fiatalkorúakat kiszolgálják-e alkoholtartalmú itallal, dohányáruval" - húzta alá dr. Bernáth Luca. "Az idegenforgalmi szezon ellenőrzései olyan átfogó vizsgálatok lesznek, amelyek megállapításai alapján a jogszerűen működő vállalkozásokat a március elsejétől létező pozitív listára javasolhatjuk."

"A hatósági ellenőrzésekre szükség van, ezt nem vitatja senki" - jelentette ki a vállalkozások képviseletében nyilatkozó File Sándor. A Heves Megyei Kereskedelemi és Iparkamara gazdaságfejlesztési igazgatója ugyanakkor hozzátette: a szűkülő piacon a gazdálkodóknak arra a támogató, együttműködő hozzáállásra is szükségük van, ami a fogyasztóvédelmi hatóság új szemléletét jellemzi. Vagyis: első esetben és nem komoly súlyú - például nem a fogyasztó egészségét, testi épségét veszélyeztető - ügyekben a kis- és közepes vállalkozásoknál az ellenőrzés célja nem a büntetés, hanem a figyelem felhívása a hiányosságok pótlására, a hibák mielőbbi kijavítására.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza