Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Több BKV-megálló neve megváltozik

MTI, 2011. június 28. - kedd 16:01
Címkék: BKV, névváltoztatás,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Számos tömegközlekedési megálló neve megváltozik Budapesten a közterületek átnevezése miatt, illetve a könnyebb azonosíthatóság érdekében - tájékoztatott a BKV Zrt.


A társaság a közterületek átnevezéséről szóló Fővárosi Közgyűlési döntés után ütemezetten elkezdte a végrehajtást, több megálló neve pedig július 1-jével módosul.

A tömegközlekedési vállalat közlése szerint az átnevezés összhangban van azzal a törekvésükkel, hogy az adott csomópontban lévő összes megálló könnyen azonosítható nevet kapjon. Példaként említik, hogy korábban a felszínen lévő villamosmegállók Üllői út, míg az ott közlekedő buszok és a metró megállója a Ferenc körút nevet viselték. A környéken nagyszabású ingatlanfejlesztést végző beruházó megkereste a BKV-t és a fővárosi önkormányzatot a névváltoztatási javaslatával, végül a Corvin-negyedre esett a választás a Corvin köz, a filmszínház, a bevásárlóközpont és a sétány közelsége miatt - derül ki a közleményből. Megjegyzik, hogy a költségeket az ingatlanfejlesztő állja.

Huszonnégy megálló nevét a Fővárosi Közgyűlés áprilisi döntése kapcsán változtatja meg a BKV, ennek végrehajtását már megkezdték. Ezek között szerepel a II. kerületi Moszkva tér átnevezése Széll Kálmán térre, a VIII. kerületi Köztársaság tér nevének II. János Pál pápa térre változtatása, a III. kerületi Nagybátonyi utca megváltoztatása Hidegkuti Nándor utcára.

Két megálló nevét azért kellett megváltoztatni, mert a ferihegyi repülőtér hivatalosan Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér lett, a Stadion metrómegálló és a kapcsolódó felszíni megállók neve pedig a főpolgármesteri hivatal kezelői nyilatkozatának rendelkezése alapján Puskás Ferenc Stadionra változott.

A BKV tájékoztatása szerint további hét változtatás vált szükségessé építkezések, megállóáthelyezések és közintézmények nevének megváltoztatása miatt. Így például a korábbi Roosevelt tér megálló Széchenyi István térre módosult, a Násznagy utca József Attila térre, az APEH Adóhivatalra, a Szentmihályi út Zsivora parkra.
A közlemény kitér arra is, hogy a közterület-átnevezésekhez kapcsolódó összes menetrendi táblát és az elektronikus adatállományt kicserélték, a metró területén lévő tájékoztatási eszközök cseréje pedig folyamatban van.

További névváltoztatási feladatok szerepeltek a május 1-jétől érvényes paraméterkönyvben; a bevezetési céldátum július 1. A társaság ezek között említi az Árpád híd megállónév Szentlélek térre változtatását, az Üllői út/Ferenc körutat Corvin negyedre, a Baross utca/József körutat Harminckettesek terére, a Fehérvári út/Október huszonharmadika utcát Újbuda-központra, illetve a Budafoki utat Szerémi sorra.

A közlekedési cég arról is beszámol, hogy az első tapasztalatok szerint az utasoknak nem okoz gondot az új megállóhelynevek használata, ilyen jellegű panaszokat nem kaptak. Hozzáteszik: az ellenőröktől is csak néhány esetben kértek felvilágosítást, elsősorban a Széll Kálmán téren.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mumu, 2020. február 27.

Náágyon náágy hitél ájánlát ván Ámériká, én címem bishopberrysmith@gmail.com És csák...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. február 24.

Szüksége van egy hitel fizeti ki hitelek és adósságok? Azt kell finanszírozni, hogy hozzanak l...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza