Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Kötelező vízóracsere hatezer szolnokinál

2011. június 28. - kedd 10:21
Címkék: vízóra, csere
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Szolnokon és körzetében idén közel hatezer fogyasztó több mint hétezer darab mellékvízmérő-órájának hitelességi ideje jár le. A szolgáltató több hónapos kedvezményes akciót hirdetett az átszerelési munkák megkönnyítésére.


A víz- és csatornahasználati díj elszámolásának alapját képező mellékvízmérők hitelesítési ideje az Országos Mérésügyi Hivatal által megállapított hatévenként jár le. A lakásokban felszerelt mellékvízmérők a társasházak, lakásszövetkezetek belső vízellátó rendszerén, az egyes ingatlanokon belül vannak felszerelve, ezért karbantartásukról, valamint cseréjükről és hitelesítésükről saját költségükön a tulajdonosoknak kell gondoskodni.

A Víz- és Csatornaművek Koncessziós Zrt. Szolnok műszaki igazgatója, Magyar Péterné érdeklődésünkre elmondta, hogy ebben az évben összesen 7705 darab mellékvízmérő hitelesítési ideje jár le a szolgáltatási területen, így közel hatezer fogyasztót érint a mellékvízmérő cseréje.

-

Mivel 2011-ben több, mint hétezer vízmérő cseréje esedékes, amelynek vonzataként a plombázási feladatokat kizárólag a szolgáltató végezheti, a társaság műszaki munkatársaira az elkövetkező hat hónapban igen nagy feladat vár. Az érintett fogyasztóknak a VCSM Zrt. Szolnok a múlt hónapban küldte ki az esedékes számlához mellékelve a hitelesítési idő lejártáról szóló értesítéseket. Akiket érint a mellékvízmérő-csere, azoknak a borítékján külön felhívás is van.

"A VCSM Zrt. Szolnok arra kéri az idén mellékvízmérő-cserére kötelezett tulajdonosokat (fogyasztókat), hogy ne halasszák az év utolsó hónapjára a mellékvízmérő-cseréket, az ezzel kapcsolatos műszaki feladatokat. A feltorlódó munkák ugyanis nehézséget okoznak a fogyasztónak és szolgáltatónak egyaránt. A VCSM Zrt. Szolnok a hitelesítési feladatok egyenletesebb megoszlása érdekében kedvezményes vízóra-beszerzési és plombázási lehetőséget biztosít fogyasztóinak. Az akció augusztus 31-ig, illetve a készlet erejéig tart" — hangsúlyozta a műszaki igazgató.

A VCSM Zrt. Szolnok által ajánlott és beszerezhető mellékvízmérők FGH (Wehrle-német) típusú, precíz, a legmagasabb minőségű osztályba sorolt új mérőeszközök, amelyre a forgalmazó egy év garanciát biztosít. Remélhetőleg ezeknek az új mérőknek a használata által a pontatlansági hibák is minimálisra csökkenthetők. A szolgáltatótól vásárolt, garanciális időn belül meghibásodó mérőket a cég térítésmentesen becseréli és újra plombázza.

"Sajnálattal tapasztaltuk, hogy minden évben több száz olyan fogyasztó akad, akik az értesítések, felszólítások ellenére sem tesznek eleget a jogszabályban előírt kötelezettségeiknek, és a megadott határidőig nem gondoskodnak mérőik hitelesítéséről, cseréjéről.

E feledékeny tulajdonosok és társaságunk között meglévő, közvetlen elszámolás alapját képező szerződést kénytelenek vagyunk felbontani a hitelesítési idő lejártát követően — a főóra fenntartójának egyidejű tájékoztatása mellett —, amelynek következménye, hogy a társasház, illetve a lakásszövetkezet ezt követően átalánydíjas fogyasztóként sorolja be őket. Ha ez az eset bekövetkezik, akkor körülményes és mindenki számára kényelmetlen procedúra árán tudunk csak új szerződést kötni, és a fogyasztó számára biztosítani a ténylegesen igénybe vett szolgáltatás utáni közvetlen számlázás lehetőségét" — hívta fel az esedékes hitelesítésre ezáltal is a figyelmet Magyar Péterné.

Mellékvízmérő óra ára, a leszerelt mérőóra leadása után

13" - 2640 Ft

20" - 3750 Ft

Plombázási és kiszolgálási díjak

(egyéni megrendelés esetén)

1db vízóra 2000 Ft

2db vízóra 2250 Ft

3db vagy több vízóra 2500 Ft

Plombázási és kiszolgálási díjak

(csoportos, min. 5 fogyasztási hely megrendelése esetén)

1 db vízóra 1000 Ft

2 db vízóra 1250 Ft

3db vagy több vízóra 1500 Ft

(Az akciós árak október 31-ig érvényesek! Forrás: VCSM Zrt.)

Ügyfélfogadás: hétfő, kedd, szerda: 7.30—15.30; csütörtök: 8.00—20.00; péntek: 7.30—12.30.

Ügyfélszolgálat: 56/516-315/1-2 mellék; 56/516-318/1-2 mellék.

Forrás: Szoljon.hu

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

REMY FINK, 2020. június 21.

Helló, kölcsönre van szüksége? Írjon nekünk e-mailt remy.credit111@gmail.com
E-mail (r...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. június 12.

Szüksége van bármilyen pénzügyi támogatásra? Személyi kölcsönök? Üzleti hitelek? Jelzál...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza