Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Kötelező vízóracsere hatezer szolnokinál

2011. június 28. - kedd 10:21
Címkék: vízóra, csere
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Szolnokon és körzetében idén közel hatezer fogyasztó több mint hétezer darab mellékvízmérő-órájának hitelességi ideje jár le. A szolgáltató több hónapos kedvezményes akciót hirdetett az átszerelési munkák megkönnyítésére.


A víz- és csatornahasználati díj elszámolásának alapját képező mellékvízmérők hitelesítési ideje az Országos Mérésügyi Hivatal által megállapított hatévenként jár le. A lakásokban felszerelt mellékvízmérők a társasházak, lakásszövetkezetek belső vízellátó rendszerén, az egyes ingatlanokon belül vannak felszerelve, ezért karbantartásukról, valamint cseréjükről és hitelesítésükről saját költségükön a tulajdonosoknak kell gondoskodni.

A Víz- és Csatornaművek Koncessziós Zrt. Szolnok műszaki igazgatója, Magyar Péterné érdeklődésünkre elmondta, hogy ebben az évben összesen 7705 darab mellékvízmérő hitelesítési ideje jár le a szolgáltatási területen, így közel hatezer fogyasztót érint a mellékvízmérő cseréje.

-

Mivel 2011-ben több, mint hétezer vízmérő cseréje esedékes, amelynek vonzataként a plombázási feladatokat kizárólag a szolgáltató végezheti, a társaság műszaki munkatársaira az elkövetkező hat hónapban igen nagy feladat vár. Az érintett fogyasztóknak a VCSM Zrt. Szolnok a múlt hónapban küldte ki az esedékes számlához mellékelve a hitelesítési idő lejártáról szóló értesítéseket. Akiket érint a mellékvízmérő-csere, azoknak a borítékján külön felhívás is van.

"A VCSM Zrt. Szolnok arra kéri az idén mellékvízmérő-cserére kötelezett tulajdonosokat (fogyasztókat), hogy ne halasszák az év utolsó hónapjára a mellékvízmérő-cseréket, az ezzel kapcsolatos műszaki feladatokat. A feltorlódó munkák ugyanis nehézséget okoznak a fogyasztónak és szolgáltatónak egyaránt. A VCSM Zrt. Szolnok a hitelesítési feladatok egyenletesebb megoszlása érdekében kedvezményes vízóra-beszerzési és plombázási lehetőséget biztosít fogyasztóinak. Az akció augusztus 31-ig, illetve a készlet erejéig tart" — hangsúlyozta a műszaki igazgató.

A VCSM Zrt. Szolnok által ajánlott és beszerezhető mellékvízmérők FGH (Wehrle-német) típusú, precíz, a legmagasabb minőségű osztályba sorolt új mérőeszközök, amelyre a forgalmazó egy év garanciát biztosít. Remélhetőleg ezeknek az új mérőknek a használata által a pontatlansági hibák is minimálisra csökkenthetők. A szolgáltatótól vásárolt, garanciális időn belül meghibásodó mérőket a cég térítésmentesen becseréli és újra plombázza.

"Sajnálattal tapasztaltuk, hogy minden évben több száz olyan fogyasztó akad, akik az értesítések, felszólítások ellenére sem tesznek eleget a jogszabályban előírt kötelezettségeiknek, és a megadott határidőig nem gondoskodnak mérőik hitelesítéséről, cseréjéről.

E feledékeny tulajdonosok és társaságunk között meglévő, közvetlen elszámolás alapját képező szerződést kénytelenek vagyunk felbontani a hitelesítési idő lejártát követően — a főóra fenntartójának egyidejű tájékoztatása mellett —, amelynek következménye, hogy a társasház, illetve a lakásszövetkezet ezt követően átalánydíjas fogyasztóként sorolja be őket. Ha ez az eset bekövetkezik, akkor körülményes és mindenki számára kényelmetlen procedúra árán tudunk csak új szerződést kötni, és a fogyasztó számára biztosítani a ténylegesen igénybe vett szolgáltatás utáni közvetlen számlázás lehetőségét" — hívta fel az esedékes hitelesítésre ezáltal is a figyelmet Magyar Péterné.

Mellékvízmérő óra ára, a leszerelt mérőóra leadása után

13" - 2640 Ft

20" - 3750 Ft

Plombázási és kiszolgálási díjak

(egyéni megrendelés esetén)

1db vízóra 2000 Ft

2db vízóra 2250 Ft

3db vagy több vízóra 2500 Ft

Plombázási és kiszolgálási díjak

(csoportos, min. 5 fogyasztási hely megrendelése esetén)

1 db vízóra 1000 Ft

2 db vízóra 1250 Ft

3db vagy több vízóra 1500 Ft

(Az akciós árak október 31-ig érvényesek! Forrás: VCSM Zrt.)

Ügyfélfogadás: hétfő, kedd, szerda: 7.30—15.30; csütörtök: 8.00—20.00; péntek: 7.30—12.30.

Ügyfélszolgálat: 56/516-315/1-2 mellék; 56/516-318/1-2 mellék.

Forrás: Szoljon.hu

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza