Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Iszapömlés - Folyamatos a kifizetés a károsultaknak

MTI, 2011. június 28. - kedd 09:01
Címkék: iszap, Kolontár, Devecser, ház
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Folyamatosan térítik meg a tavaly októberi vörösiszap-katasztrófa károsultjainak az ingóságaikban esett kárt: az állami kárenyhítés keretében a katasztrófavédelmi célelőirányzatból több mint száznyolcvanmillió forintot fizetnek ki készpénzben a konyhakertekben, a gépjárművekben, a ruhaneműkben, illetve az élelmiszerekben keletkezett károkra - közölte Bakondi György katasztrófavédelmi kormánybiztos a honlapján.


A közzétett összesítés szerint az ingóságokhoz sorolt zöldkárokra - azaz a haszonállatokban, konyhakertekben és a be nem takarított terményekben keletkezett károkra - 171 károsulttal kötöttek támogatási szerződést hatvanhétmillió forint értékben, s 157 családnak már átutalták a pénzt. A ruhaneműk pótlására és a megsemmisült élelmiszerekre 239 család írta alá a szerződést összesen nyolcvanötmillió forint értékben, és 47-en a napokban kapják meg a káruk ellenértékét. A vörösiszap-katasztrófában megsérült gépjárművekre csaknem harmincmillió forintot fizetnek ki, hetven károsult kötött szerződést az állami kárenyhítésről, és 49-et már teljesítettek - olvasható a katasztrófavédelmi kormánybiztos honlapján. A felsorolt ingóságkárok összértéke 182 millió forint.

A lakóházakban keletkezett kár enyhítésére - a lakóparkokban már felépült és épülő 109 új ház mellett - 125 családnak vásároltak használt ingatlant 1,4 milliárd forintért, és 66-an kérték az ingatlanukban keletkezett káruk készpénzes kifizetését, ez összesen 757,4 millió forintot tesz ki.

Bakondi György katasztrófavédelmi kormánybiztos hétfői sajtótájékoztatóján közölte: a kártalanítást az állami költségvetés finanszírozta, amely összesen körülbelül 30 milliárd forint. Az összefoglaló jelentés a http://katbiztos.katved.hu oldalon található.

A Mal Zrt. Ajka melletti egyik iszaptározójának gátja tavaly október 4-én szakadt át. Egymillió köbméternyi vörösiszap ömlött ki, az áradás három települést - Devecser, Kolontár, Somlóvásárhely - öntött el. A szerencsétlenség következtében tízen meghaltak, több mint százhúszan megsérültek.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Á. Balázs, 2020. január 22.

Üdv! Nekünk a Baliner Bt.-ről van nagyon rossz véleményünk. Nem teljesítették határidőre a...

Ablakcsere buktatókkal

Mr. George Anderson, 2020. január 22.

Üzleti kölcsönt keres? Személyi kölcsönök, lakáscélú kölcsönök, autó kölcsönök, di...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza