Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

GVH: 10 millió forint bírság a Lidlnek

MTI, 2011. június 28. - kedd 16:51
Címkék: GVH, bírság, Lidl
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Tízmillió forintra bírságolta a Lidl Magyarországot a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), mert megállapította: a vállalkozás tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott, amikor akciós kiadványaiban a "6 éve a legjobb árak", illetve a "2011-ben is a legjobb árakkal várjuk Önöket!" szlogent alkalmazta.


A GVH hangsúlyozza: a bírság meghatározásánál figyelemmel volt arra, hogy a reklámújságokban a hirdetések több héten át jelentek meg, így a fogyasztók széles körét érték el, továbbá arra, hogy a karácsonyi és újévi időszakban jelentek meg a reklámok, amikor a vásárlás kiemelt fontosságú a fogyasztóknak.

A Lidl 2010 november-decemberben között több akciós kiadványában "6 éve a legjobb árak!" szlogennel ösztönözte vásárlásra a fogyasztókat. A vállalkozás állítása szerint a szlogen kizárólag az üzletlánc saját üzleteiben kapható termékek áraira vonatkozott és nem hozható összefüggésbe a versenytársak termékeinek áraival - olvasható a közleményben.

A versenyhivatal ugyanakkor megállapította, hogy a reklámújságok semmilyen olyan kitételt, utalást nem tartalmaztak, amely szerint a szlogen azt jelentené, hogy a szórólapon szereplő termékeket a Lidl saját áraihoz képest a legjobb áron vásárolhatják meg a fogyasztók az akció időtartama alatt.

A GVH szerint a "legjobb árak" közlés üzenete egyértelműen arra utalt, hogy a vállalkozás valamennyi versenytársához képes a legalacsonyabb árakat alkalmazza.

A Lidl ezenkívül 2010. december 30. és 2011. január 5. között akciós kiadványában a "2011-ben is a legjobb árakkal várjuk Önöket!" szlogent szerepeltette, s ezzel arról tájékoztatta a fogyasztókat, hogy 2011-ben a Lidl Bt. alkalmazza a legjobb, legkedvezőbb árakat.

A versenyhivatal, vizsgálata során megállapította, hogy a Lidl mindkét esetben tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

www.hofer.at, 2011. június 29. - szerda 09:09

http://www.hofer.at/at/html/service/17740.htm . Valószínű a nagy német cég nem tud vagy nem tudják jól lefordítani a saját szlogenüket, magyarra . "Nem Problem" mondaná a Német . Majd a 10 millát naponta behordjuk a Lidl -nek :) Hofernek . GVH-nál is jön a nyár kell egy kis plusz zsetony, Ciprus , Málta erre-arra egy kis kirándulgatás.Honolulu vagy Kamcsatka ? Kinek mi jár :D Ha már arra járnak az "eftársak" az OFF-Kurze-Hose-os cégeket átnyálázhatnák, ha már a tissssssztessssséges magyarországi vállalkozáskról prédikálunk. Schöne grüsse aus Burgenland !

Matus László, 2011. június 29. - szerda 08:11

Ez is tipikus példája annak,hogy mennyire NEM a valóban fontos dolgokkal foglalkoznak.Ehhez hasonló reklámok és feliratok mindennaposak,nem tudom,hogy hogy sikerült pont ezt kiszúrni.pl: építőiparral és lakberendezéssel foglalkozó bolthálózat: ha ennél olcsóbbat talál akkor fizetünk -utána kiderül hogy csak akkor,ha.... és a feltételek- , bank: nálunk ön az első - ja akit ma megloptunk - , energiaszolgáltató cég : segítenek a téli fűtésszezonban egy bankkártyával kombinált szerződéssel -később kiderül,hogy 43% uzsorakamatra amibe minden ügyfél beleugrik,mert a fizetési határidő mindig elseje - , stb. Szóval szerintem nem történt semmi megtévesztő ,mivel az ember bemegy a fenti boltba és megnézi a termék árát és ha drágább mint máshol akkor nem veszi meg.

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mária Ádám, 2020. május 28.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza