Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Egymillió eurós csempészárut csípett meg a NAV

MTI, 2011. június 28. - kedd 11:11
Címkék: NAV, csempész
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Több mint egymillió euró értékű csempészárut foglaltak le a vámosok az Európai Unió keleti közúti határain egy nemzetközi akcióban - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).


A lefoglalt áruk között több tízezer darab hamis ruhanemű, parfüm és csempészett cigaretta van. Az átszámítva nagyjából negyedmilliárd forint értékű árut mintegy 400 millió forintnak megfelelő összegű vám és adóilleték terheli. "Ennyivel sikerült csökkenteni az unió piacait nap mint nap érő károkat" - írta a NAV.

A NAV által vezetett, az Európai Csalás Elleni Hivatallal (OLAF) közösen szervezett Fireblade nevű nemzetközi akcióban 23 ország - 21 uniós tagállam, valamint Horvátország és Ukrajna - vámosai vettek részt.

Az akció célja az volt, hogy felderítsék az EU területére beérkező hamis áruk útját. Ennek érdekében a vámosok a keleti határokon a harmadik országból érkező járműveket figyelték. "Az akció ideje alatt Finnországtól egészen Görögországig fokozottan ellenőrizték a gyanús szállítmányokat" - áll a közleményben.

A csempészek célzott elfogásában az akciót megelőző "intenzív információ" segített. A résztvevő hatóságok folyamatos kapcsolattartást az OLAF által biztosított fejlett elektronikus kommunikációs rendszer tette lehetővé.

"A sikeres akció eredményei láttán" a NAV további hasonló akciók lebonyolítását szorgalmazza a hamis áruk csempészete ellen. Az OLAF jelezte, hogy a jövőben is támogatja az ehhez hasonló közös vámakciókat - olvasható a NAV közleményében.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. február 19.

Szüksége van sürgős kölcsönre pénzügyi problémájának megoldásához, valamint vállalkoz...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. február 18.

Hitelre van szüksége? Adunk mindenféle kölcsönt, például adóssághitel, üzleti kölcsön, o...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mária Ádám, 2020. február 16.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza