Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Zajrendelet - Ellehetetlenülnek a pécsi utcazenészek

MTI, 2011. június 24. - péntek 10:01
Címkék: Pécs, zaj
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Megtiltotta az utcai zenélést és a fűnyírást bizonyos napokon és napszakokban a pécsi közgyűlés csütörtökön; a rendelet július elsején lép hatályba.


A zajrendelet kiterjed közterületi rendezvények tartására, az utcai zenélésre, éneklésre, valamint a fűnyírásra és a motoros fakivágásra.

A július elsején életbe lépő szabályozás értelmében a belvárosban ezentúl május elsejétől szeptember végéig reggel nyolc és este tizenegy, az év többi részében reggel kilenc és este tíz óra között tartható olyan rendezvény, amely hangosítóberendezést igényel. A nyári időszakban a polgármester legfeljebb egyórás eseti időtúllépést engedélyezhet többnapos rendezvénysorozatok esetében. A hangosítást 30 nappal a tervezett program előtt kell bejelenteni az önkormányzatnál, a szervezőknek zajmérési kötelezettségük van.

A pécsi közgyűlés által csütörtökön elfogadott zajrendelet megtiltja az utcai zenélést és éneklést a nevelési-oktatási, egészségügyi intézmények, közhivatalok és a bíróságok ötven méteres körzetében munkanapokon reggel nyolc és délután négy óra között. Az iskolák, óvodák esetében a tanítási, bíróságoknál az ítélkezési szünet kivételt jelent.

A zajt keltő kertépítési és karbantartási munkák hétköznapokon reggel hat és este nyolc között végezhetők, szombaton délután és vasárnap egész nap erre nincs mód.

Több mint húsz utcazenész kedden Pécs főterén tiltakozott a rendelet tervezete ellen, véleményük szerint ugyanis a belvárosban olyan sűrűn helyezkednek el a szabályozás hatálya alá eső intézmények, hogy emiatt szinte teljesen kiszorulnak a baranyai megyeszékhely központjából.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

frankójankó, 2013. július 14. - vasárnap 21:06

érdekelne, hogy engedélyt "kötelező" kérni, vagy ha az ember kiszámolja úgymond, hogy hova üljön ki, akkor nem csesztet a közterület-felügyelő..?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza