Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Sokan utaznak biztosítás nélkül külföldre

MTI, 2011. június 24. - péntek 12:01
Címkék: biztosítás, utazás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Tavaly 16,9 millió magyar állampolgár látogatott külföldre, de csak egyharmaduknak volt utazási biztosítása, pedig már az egynapos bevásárló út is akár százezrekbe kerülhet biztosítás nélkül - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).


A MABISZ adatai szerint tavaly 10,8 millióan látogattak egy napra külföldre. Az utazási biztosításból származott díjbevétel 8,9 milliárd forint volt. Idén nyáron lerövidülnek a nyaralások, és többször mennek 2-3 napra külföldre a magyarok - áll a MABISZ közleményében.

Az utazási irodák automatikusan ajánlanak biztosítást az ügyfeleiknek, így főként az egyéni utasok egy része marad biztosítás nélkül.

A kiutazók egy része úgy véli, hogy uniós polgárként minden országban jár az ingyenes alapszolgáltatás, ezért felesleges üzleti biztosítást kötni. Ehhez azonban ki kell váltani az Európai Egészségbiztosítási Kártyát, és tudni kell, hogy a célországban mi tartozik az ingyenes alapszolgáltatásba - hívja fel a figyelmet közleményében az Union Biztosító. A nyaralóhelyeken rendszerint magánorvosok tevékenykednek, ők pedig csak az üzleti biztosítók kötvényeit fogadják el.

A Generali csoportba tartozó Európai Utazási Biztosító táblázatot is közölt, amely szerint az ambuláns orvosi ellátás Franciaországban 30-400 ezer forintba, míg az USA-ban és Kanadában 50-500 ezer forintba kerül, egy légi betegszállítás költsége Európában pedig millió forintos nagyságrendű.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza