Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Pécsett bevezetik a chipkártyás parkolást

MTI, 2011. június 24. - péntek 14:01
Címkék: parkolás, Pécs
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Perc alapú kártyás fizetés válthatja fel két-három év alatt a parkolóautomatákat Pécsen; a város november elsejétől veszi saját kezébe a rendszer üzemeltetését.


A pécsi közgyűlés csütörtöki ülésén elfogatott határozatában utasította a városüzemeltetési feladatokkal megbízott Biokom Kft. ügyvezetőjét, hogy dolgozza ki a pécsi parkolási rendszer működtetési feltételeit.

Az üzemeltető váltással a városvezetés az ügyfélbarát, minőségi szolgáltatás mellett a város zsúfoltságának csökkentését szeretné elérni. A színvonal javítását egyebek mellett a jelenlegi érmés parkolóautomaták leváltásával kívánja elérni az önkormányzat. A tervek szerint fokozatosan, két-három év alatt állnának át arra a magas frekvencián működő technológiára, amely képes a kártya, az azt leolvasó eszköz, valamint a mobiltelefonok közötti kommunikációra.

A rendszer előnye, hogy perc alapú fizetést tesz lehetővé. Ilyen elven működik a fizetésre is alkalmas, már rendszerben lévő pécsi Tüke kártya, így elképzelhető, hogy ezt teszik alkalmassá a célra.

Az új rendszerrel szembeni elvárás a parkolási zónák felülvizsgálata is az Európa Kulturális Fővárosa projekt keretében megvalósult új intézmények miatt.

Az alapvetően hulladékgazdálkodással foglalkozó önkormányzati tulajdonú Biokom Kft. november elsejétől veszi át parkoltatást, miután lejár a feladatot jelenleg ellátó Gámán Kft.-vel kötött tízéves szerződés. A városvezetés várakozásai szerint Pécs bevételei több százmillió forinttal nőnek a rendszer átvételével.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza