Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Fogyasztói csoportokat szervező cégeket bírságoltak

MTI, 2011. június 24. - péntek 17:01
Címkék: fogyasztói csoport, NFH, bírság
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Összesen közel egymillió forintra bírságolta a Creditswiss Pénzügyi Szolgáltató Kft.-t és az Euromobilien Hungary Kft.-t a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége fogyasztói csoportok szervezése miatt, a határozatok nem jogerősek - közölte a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) pénteken.


A közlemény szerint először fordult elő, hogy jegyzőkönyvben rögzített vallomás támasztotta alá, miszerint az üzletkötőnek felettesei utasítására azt a tájékoztatást kellett adnia az ügyfeleknek, hogy 3 hónapon belül bizonyosan hozzájutnak az igényelt összeghez.

Az NFH fokozottan felhívja a fogyasztók figyelmét, hogy a fogyasztói csoportot szervező vállalkozások hitelt nem nyújtanak, készpénz nem fizetnek ki, az erre irányuló szóbeli ígéretek minden esetben valótlanok.

A felügyelőség két vállalkozás ellen fogyasztói kérelem alapján folytatott le eljárást.

A Creditswiss Pénzügyi Szolgáltató Kft.-vel szemben az eljárás során a kérelmező előadta, hogy a Kft. képviseletében eljáró üzletkötő a szerződéskötést megelőzően a helyszínen azt a tájékoztatást adta: amennyiben a kérelmező 100.000 forint előtörlesztést vállal, az igényelt kétmillió forintot 2010. decemberében biztosan megkapja, ez azonban sem akkor, sem később nem történt meg - hangsúlyozza az NFH.

Az eljárás során a vállalkozás előadta, hogy a cég nem kötött még olyan szerződést, melyben garantálhatták volna a vásárlói joghoz jutást az első hónapban, hiszen a fogyasztói csoportban ez nem garantálható, ilyen tájékoztatással hirdetés nem jelent meg.

A felügyelőség megállapítása szerint nem róható fel a fogyasztónak az, hogy a szerződésben foglaltak ellenére elhitte az üzletkötő tájékoztatását - miszerint a pénzt a következő hónap közepéig megkapják - , mivel a szerződés bonyolult nyelvezetű, olyan szakkifejezéseket tartalmaz, melyek a jogban és a pénzügyi tevékenységekben járatlan fogyasztó számára nem érthető fogalmak.

A hatóság megállapította: a vállalkozás magatartása alkalmas volt a fogyasztó megtévesztésére, ezzel megsértette a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvényt. Így a bírság kiszabása mellett a hatóság megtiltotta a fogyasztók megtévesztésére irányuló kereskedelmi gyakorlat további folytatását.

Az Euromobilien Hungary Kft. esetében a hatósághoz forduló fogyasztó 2010. február 15-én kötött a céggel szerződést, 15 éves futamidőre, 1.200.000 forint felvételére. A szerződés megkötésekor kifizetett több mint 66.000 forintot, majd havonta több mint 10.000 forint törlesztő részletet. "A vállalkozás részéről azt ígérték, hogy az igényelt összeget egy hónap után, de legkésőbb a 3 hónapon belül megkapja, ez azonban nem történt meg" - áll a közleményben. Az üzletkötő ugyanakkor - hasonlóan a másik esethez - azt a tájékoztatást adat az ügyfélnek, hogy a szerződés tárgyát képező összeget a következő hónapban megkapja.

A felügyelőség ebben az esetben is jogszabálysértést állapított meg, bírságot szabott ki, és megtiltotta a jogsértő magatartás további folytatását.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Echte modern tolvajok !, 2011. augusztus 19. - péntek 10:28

Hogyan adnák vissza ? Megették, elkávézták irodákra , kocsikra , meg sok felesleges umbulda szövegekre , nyomtatott formátumú etetős irományokra használják a pénzeket , "putzos" drága telefonokra , üzemanyagra , nyakkendőkre , csajoknakirodai finom RUCIKRA :D a telszámok meg az isten tudja kinek a nevén vannak, ha már elegük van a zaklatásból elég sok pénzel rendelkeznek egyszerűen kikapcsolják vagy eldobja . Jogi kifogásokkal meg szépen eltünnek a balfenéken :D

Bognár Julianna, 2011. augusztus 19. - péntek 10:15

Engem is behúztak.Nekem 2 hetet mondtak,hogy megkapom a kért összeget. 4-szeri telefon beszélgetés alkalmávalmindig mást mondott az üzletkötő!Nem megbüntettni kéne öet.Kötelezni,adják vissza a pénzeket a kárusoltaknak.És véglek megszüntettni öket.Aljasság a nyerészkedésük.Az én Üzletkötőm Tóth Ferenc.Cim:Bp.Bajcsy Zsilinszky u 60.

EUROMOBILIEN HUNGARY KFT.BP, 2011. augusztus 10. - szerda 15:37

http://www.gvh.hu/domain2/files/modules/module25/12484BDDA7E6DF7D8.pdf

EUROMOBILIEN HUNGARY KFT.BP , 2011. augusztus 10. - szerda 15:33

http://www.jogiforum.hu/forum/20/22231.4.0

Wirth Lajos, 2011. augusztus 10. - szerda 14:08

Sajnos engem is jól becsaptak az EUROMOBILIEN HUNGARY KFT.BP.BAJCSY-ZSILINSZKY út 60.alatt szélhámosan üzemelő ,ügyintézőjük:BÁNYÁSZ BARBARA .úGY TÖRTÉNT,HOGY HÍRDETÉSÜKRE MENTEM A helyi témában REKLÁMOZTÁK,HOGY ADNAK HITELT 1.MILLIÓ FT-OT .Megírta a szerződést BÁNYÁSZ BARBARA és azt mondta,hogy 6-7én júniusban átutalják a folyó sz.-ra a pénzt azóta is csak várom. Felhítam telefonon és azt a választ adta,hogy 30.-napon belül mondjam fel írásban a szerződést amit ajánlva már a harmadik felmondási levelet küldtem nekik de mégcsak válaszra sem méltattak. Minden erről tőrténő papírt lemásoltam mert ,hogy legyen bizonyítékom. Ez a tőlük kapott szerődésükben a 9-es pontban szerepel,hogyha 30.napon megszüntetem a szerződés,amit megtettem visszafizetik a 70.000.ezer forinomat amit kicsaltak tőlem. Szégyen,hogy ilyen csalókat hagynak múködni! De én nem hagyom mert mindenhová megírom panaszomat,hogy vigyázzanak ezektől a csalóktól.

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2019. szeptember 22.


Kell kölcsönöznie? személyes hitelek? üzleti hitelek? Jelzálogkölcsönök? mezőgazda...

Nincs tartozásom, de feketelistán vagyok...

Elena, 2019. szeptember 22.

Kedves hitelkeresők!

Van bármilyen pénzügyi nehézsége? Saját vállalkozást sz...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Kovács Márton, 2019. szeptember 20.

betegojogi k.Debreceni nem csinált semmit...

Mit tehet a betegjogi képviselő?

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés