Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Fogyasztói csoportokat szervező cégeket bírságoltak

MTI, 2011. június 24. - péntek 17:01
Címkék: fogyasztói csoport, NFH, bírság
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Összesen közel egymillió forintra bírságolta a Creditswiss Pénzügyi Szolgáltató Kft.-t és az Euromobilien Hungary Kft.-t a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége fogyasztói csoportok szervezése miatt, a határozatok nem jogerősek - közölte a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) pénteken.


A közlemény szerint először fordult elő, hogy jegyzőkönyvben rögzített vallomás támasztotta alá, miszerint az üzletkötőnek felettesei utasítására azt a tájékoztatást kellett adnia az ügyfeleknek, hogy 3 hónapon belül bizonyosan hozzájutnak az igényelt összeghez.

Az NFH fokozottan felhívja a fogyasztók figyelmét, hogy a fogyasztói csoportot szervező vállalkozások hitelt nem nyújtanak, készpénz nem fizetnek ki, az erre irányuló szóbeli ígéretek minden esetben valótlanok.

A felügyelőség két vállalkozás ellen fogyasztói kérelem alapján folytatott le eljárást.

A Creditswiss Pénzügyi Szolgáltató Kft.-vel szemben az eljárás során a kérelmező előadta, hogy a Kft. képviseletében eljáró üzletkötő a szerződéskötést megelőzően a helyszínen azt a tájékoztatást adta: amennyiben a kérelmező 100.000 forint előtörlesztést vállal, az igényelt kétmillió forintot 2010. decemberében biztosan megkapja, ez azonban sem akkor, sem később nem történt meg - hangsúlyozza az NFH.

Az eljárás során a vállalkozás előadta, hogy a cég nem kötött még olyan szerződést, melyben garantálhatták volna a vásárlói joghoz jutást az első hónapban, hiszen a fogyasztói csoportban ez nem garantálható, ilyen tájékoztatással hirdetés nem jelent meg.

A felügyelőség megállapítása szerint nem róható fel a fogyasztónak az, hogy a szerződésben foglaltak ellenére elhitte az üzletkötő tájékoztatását - miszerint a pénzt a következő hónap közepéig megkapják - , mivel a szerződés bonyolult nyelvezetű, olyan szakkifejezéseket tartalmaz, melyek a jogban és a pénzügyi tevékenységekben járatlan fogyasztó számára nem érthető fogalmak.

A hatóság megállapította: a vállalkozás magatartása alkalmas volt a fogyasztó megtévesztésére, ezzel megsértette a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvényt. Így a bírság kiszabása mellett a hatóság megtiltotta a fogyasztók megtévesztésére irányuló kereskedelmi gyakorlat további folytatását.

Az Euromobilien Hungary Kft. esetében a hatósághoz forduló fogyasztó 2010. február 15-én kötött a céggel szerződést, 15 éves futamidőre, 1.200.000 forint felvételére. A szerződés megkötésekor kifizetett több mint 66.000 forintot, majd havonta több mint 10.000 forint törlesztő részletet. "A vállalkozás részéről azt ígérték, hogy az igényelt összeget egy hónap után, de legkésőbb a 3 hónapon belül megkapja, ez azonban nem történt meg" - áll a közleményben. Az üzletkötő ugyanakkor - hasonlóan a másik esethez - azt a tájékoztatást adat az ügyfélnek, hogy a szerződés tárgyát képező összeget a következő hónapban megkapja.

A felügyelőség ebben az esetben is jogszabálysértést állapított meg, bírságot szabott ki, és megtiltotta a jogsértő magatartás további folytatását.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Echte modern tolvajok !, 2011. augusztus 19. - péntek 10:28

Hogyan adnák vissza ? Megették, elkávézták irodákra , kocsikra , meg sok felesleges umbulda szövegekre , nyomtatott formátumú etetős irományokra használják a pénzeket , "putzos" drága telefonokra , üzemanyagra , nyakkendőkre , csajoknakirodai finom RUCIKRA :D a telszámok meg az isten tudja kinek a nevén vannak, ha már elegük van a zaklatásból elég sok pénzel rendelkeznek egyszerűen kikapcsolják vagy eldobja . Jogi kifogásokkal meg szépen eltünnek a balfenéken :D

Bognár Julianna, 2011. augusztus 19. - péntek 10:15

Engem is behúztak.Nekem 2 hetet mondtak,hogy megkapom a kért összeget. 4-szeri telefon beszélgetés alkalmávalmindig mást mondott az üzletkötő!Nem megbüntettni kéne öet.Kötelezni,adják vissza a pénzeket a kárusoltaknak.És véglek megszüntettni öket.Aljasság a nyerészkedésük.Az én Üzletkötőm Tóth Ferenc.Cim:Bp.Bajcsy Zsilinszky u 60.

EUROMOBILIEN HUNGARY KFT.BP, 2011. augusztus 10. - szerda 15:37

http://www.gvh.hu/domain2/files/modules/module25/12484BDDA7E6DF7D8.pdf

EUROMOBILIEN HUNGARY KFT.BP , 2011. augusztus 10. - szerda 15:33

http://www.jogiforum.hu/forum/20/22231.4.0

Wirth Lajos, 2011. augusztus 10. - szerda 14:08

Sajnos engem is jól becsaptak az EUROMOBILIEN HUNGARY KFT.BP.BAJCSY-ZSILINSZKY út 60.alatt szélhámosan üzemelő ,ügyintézőjük:BÁNYÁSZ BARBARA .úGY TÖRTÉNT,HOGY HÍRDETÉSÜKRE MENTEM A helyi témában REKLÁMOZTÁK,HOGY ADNAK HITELT 1.MILLIÓ FT-OT .Megírta a szerződést BÁNYÁSZ BARBARA és azt mondta,hogy 6-7én júniusban átutalják a folyó sz.-ra a pénzt azóta is csak várom. Felhítam telefonon és azt a választ adta,hogy 30.-napon belül mondjam fel írásban a szerződést amit ajánlva már a harmadik felmondási levelet küldtem nekik de mégcsak válaszra sem méltattak. Minden erről tőrténő papírt lemásoltam mert ,hogy legyen bizonyítékom. Ez a tőlük kapott szerődésükben a 9-es pontban szerepel,hogyha 30.napon megszüntetem a szerződés,amit megtettem visszafizetik a 70.000.ezer forinomat amit kicsaltak tőlem. Szégyen,hogy ilyen csalókat hagynak múködni! De én nem hagyom mert mindenhová megírom panaszomat,hogy vigyázzanak ezektől a csalóktól.

Kommentek

Mumu, 2020. február 27.

Náágyon náágy hitél ájánlát ván Ámériká, én címem bishopberrysmith@gmail.com És csák...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. február 24.

Szüksége van egy hitel fizeti ki hitelek és adósságok? Azt kell finanszírozni, hogy hozzanak l...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza