Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Automatikus mobilinternet-aktiválást tiltott meg az NMHH

MTI, 2011. június 24. - péntek 13:01
Címkék: NMHH, mobilnet, MT
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) az előfizetők védelme érdekében hatósági határozatban tiltotta meg a Magyar Telekomnak, hogy mobilinternetes díjcsomagját minden új előfizető számára automatikusan, kérés nélkül aktiválja, esetenként akár tíz- vagy százezres számlákat generálva az ügyfeleknek.


Kiricsi Karola, az NMHH szóvivője pénteken Budapesten sajtótájékoztatón elmondta, hogy hivatalból vizsgálják a Vodafone és a Telenor hasonló szolgáltatásait is.

Hozzátette: a hatóság célja az, hogy az ügyfelek minél jobb és minél olcsóbb hírközlési szolgáltatásokhoz jussanak, a lehető legnagyobb biztonság mellett. Célja az is, hogy felügyeleti jogkörében eljárva kiszűrje és megakadályozza a szolgáltatók törvénybe ütköző és fogyasztókra káros piaci magatartást.

Az NMHH bírságot nem szabott ki, ezt csak akkor teszi, ha a Magyar Telekom nem tesz eleget a mostani felszólításnak, határozatnak.

A szóvivő elmondta: az idén több panasz is érkezett a Magyar Telekom szolgáltatására, a hatóság pedig a vizsgálatok során megállapította, hogy a net start nevű csomag esetében nem a jogszabályoknak, az átláthatóságnak és az érthetőségnek megfelelően járt el az általános szerződési feltételek megfogalmazásakor, illetve a szolgáltatásra vonatkozó szerződések megkötésekor.

Az NMHH-hoz 18 megkeresés érkezett, de a tapasztalat az, hogy károsultaknak csak egy százaléka fordul hatósághoz.

A fő problémát az okozza, hogy a csomagot, a havidíjas internetcsomaggal rendelkezők kivételével mindenkinek automatikusan aktiválta a szolgáltató, aminek havi díja ugyan nincs, de a forgalmazott adatok után fizetni kell.

A NMHH arra kötelezte a Magyar Telekomot, hogy ezt követően ne aktiválja automatikusan a hangszolgáltatás mellé ezt a csomagot, illetve, ha valaki lemondja a havi díjas internetszolgáltatást, akkor automatikusan ne állítsa vissza a net start szolgáltatást.

A szóvivő felhívta a figyelmet arra, hogy a felhasználók mindig ellenőrizzék, milyen szolgáltatást, milyen díjért vesznek igénybe belföldön, illetve külföldön romaing környezetben.

Kérdésekre válaszolva a szóvivő elmondta, az NMHH egy közérdekű kereset benyújtását, egy mintaper indítását fontolgatja, amit ha megnyer, akkor minden károsult visszakövetelheti a pénzét ennek alapján.

A két másik szolgáltató vizsgálata várhatóan még a nyáron befejeződik a szóvivő szerint.

A Magyar Telekom az MTI érdeklődésére közölte, hogy eleget tesz a hatóság határozatának.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. február 24.

Szüksége van egy hitel fizeti ki hitelek és adósságok? Azt kell finanszírozni, hogy hozzanak l...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza