Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Ezer forint alatt aprópénzzel fizetünk

MTI, 2011. június 23. - csütörtök 11:41
Címkék: bankkártya, fizetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Jobban szeretik a bankkártyát az emberek, mint az aprópénzt, de a kártya használata az ezer forint alatti vásárlásoknál még nem elterjedt - derül ki a MasterCard kutatásából.


A cég felmérése szerint a válaszadók hatvanöt százaléka kifejezetten kedveli a bankkártyát, igaz, az egészen kis összegű, 1.000 forint alatti vásárlásoknál még nem elterjedt annak használata. A legtöbben ezt azzal magyarázzák, hogy a kisebb összegek esetén még nem szoktak hozzá a bankkártyás fizetéshez, illetve hogy az aprópénz gyorsabb fizetést tesz lehetővé.

A vásárlók 500 forintig bevállaljak a kizárólag aprópénzes fizetést is, míg 1.000 forint felett a papírpénz vagy bankkártya dominál, mert nem szeretnék megvárakoztatni a sorban mögöttük állókat az érmék átszámolásával, nem akarják terhelni a boltost a sok apróval, igaz, ha az jelzi, hogy jól jönne a váltópénz, sokszor előkerül a tárcából az érme is.

Az esetek nagy többségében az 1.000 forintos vásárlások felett már nehéz megszabadulni a pénzérméktől, noha az emberek nagy része szívesen tesz így, amint lehetősége adódik rá.

A MasterCard kutatásából az is kiderül, hogy pénztárcákat ma jellemzően 500 és 1.000 forint közötti értékben húzza aprópénz, és a fogyasztók közel ötöde (tizennyolc százaléka) tudatosan kevés érmét használ, azt is célirányosan tartja parkolásra, automatákban való fizetésre, megkérdezettek tíz százaléka viszont úgy nyilatkozott, náluk mindig több apró van, mint amennyi szükséges.

A pénzérmékhez a többség közömbösen viszonyul, a fogyasztók negyede azonban inkább szabadulna a fémpénztől, amelyet szívesen kiváltana bankkártyával, mobillal, egyéb fizetési eszközzel.

Azok, akiket zavar az aprópénz, leginkább az érmék súlya miatt panaszkodnak (negyven százalék), a válaszadók több mint harmada pedig azt említi, hogy legtöbbször túl sok vagy túl kevés van a váltópénzből. Sokan (tizenhat százalék) mondták, hogy az apró nem higiénikus, sok kórokozót hordozhat, a válaszadók egy jelentős részének, tizenkét százalékának gondja volt azzal is, hogy a külföldi pénzérméket nyaralásból visszatérve nem, vagy csak nehezen tudja forintra váltani.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Sanchez, 2020. június 06.

Ha sürgõs hitre van szüksége a pénzügyi igények megoldására, akkor 3000 és 80 000 000 doll...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza