Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Horkol a párod? Varrj teniszlabdát a lepedőbe!

MTI, 2011. június 21. - kedd 10:58
Címkék: horkolás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Német szakértők szerint teniszlabdával lehet legjobban védekezni a horkolás ellen.


Egy Berlinben hétfőn közzétett egészségügyi tanulmányból fehéren-feketén kitűnt, hogy a szakadatlan horkolás súlyosan megterhelheti a partneri kapcsolatokat, és nem kevés esetben akár szakításhoz, illetve váláshoz is vezethet. A tanulmány azt is megállapította, hogy ezen a téren az erősebb nem képviselői a gyengébbek, azaz sokkal inkább a férfiak azok, akik egy éjszakán át horkolnak. Mindez az áldozat - azaz a partner - számára átlagban éjszakánként másfél órával kevesebb alvást, egy évben 574 órát, átszámítva pedig 23 napot jelent.

Mindez elég riasztónak bizonyult ahhoz, hogy a szakértők a horkolás ellen "biztos" recepttel álljanak elő: 10 tippet ajánlottak.

Az első szerint a horkolás legfőbb ellenszere egy teniszlabda. Amelynek nem is kell wimbledoni mintájúnak lennie, ugyanis a legegyszerűbb labda is megteszi. Csupán arra van szükség, hogy a partner horkolását elszenvedő fél - lehetőleg konszenzussal - a lepedő alatt az ágyhoz varrja azt, és a siker szinte bizonyosra vehető. Kimutatták ugyanis, hogy a legtöbben akkor horkolnak, ha a hátukon fekszenek, egy teniszlabdán azonban ez felettébb kényelmetlennek tűnhet. Azaz marad a hason, vagy az oldalt fekvés, és máris megszűnik a horkolás.

A második tipp egy horkolás elleni tapasz, amelyet Németországban minden gyógyszertárban árusítanak, és amely lehetővé teszi, hogy az orron keresztül történő lélegzés könnyebbé váljék. Ráadásul a tapasz elősegíti azt is, hogy a horkolás a korábbiaknál jóval csendesebb legyen.

A harmadik tipp szerint lefekvés előtt lehetőleg kerülni kell az alkoholt. Az ugyan segíti a gyorsabb elalvást, a mély és pihentető alvásnak azonban komoly hátráltatója. A nyugtalan alvó pedig még inkább horkol, de az alkohol a szenvedő partneren sem segít. Egy "könnyű" horkolásra ugyanis azonnal felébred.

A további tippek között szerepel, hogy lefekvés előtt mindenképp jót tesz egy könnyed, meghitt, pihentető csevegés, amely az éjszakai nyugalmat biztosítja. Ezzel szemben az esetleges veszekedést a partner nagy valószínűséggel horkolással torolja meg.

A szakértők kimutatták azt is, hogy kevesebbet horkol az, aki többet énekel. Ezért azt ajánlják, hogy naponta legalább öt dalt énekeljen el hangosan az a személy, aki amúgy rendszeresen horkol. Az éneklés ugyanis erősíti a légutak izomzatát, és ezáltal közvetve csökken a horkolás kockázata.

Végezetül a horkolást tompító ajánlatok között említették azt is, hogy jobb minél több vizet fogyasztani, az ugyanis mérsékli a nyálkahártya kiszáradását. Lefekvés előtt ezért ajánlatos legalább egy pohár vizet meginni, sőt egy üveg vizet éjszakára az ágy mellé készíteni.

Ha pedig a teniszlabda, az éneklés vagy épp a víz közül semmi sem jön be, tizedik tippként érdemes felkeresni a szakorvost. Német szakértők szerint egy dolgot azonban mindenképp kerülni kell, mégpedig a horkolásba belenyugodni. A kapcsolatot megmentheti az is, ha a közös ágyat - ha már semmi sem segít - a "tettes", és nem az "áldozat" hagyja el.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

REMY FINK, 2020. január 09.

[REMY.CREDIT111@gmail.com]

Szüksége van valamilyen hitelre vagy finanszírozásra? ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza