Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Megszűnik a Miskolc-kártya

MTI, 2011. június 20. - hétfő 14:36
Címkék: Miskolc, kedvezmény, kártya
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Jelenlegi formájában az év végén lényegében megszűnik a Miskolc-kártya, a városi önkormányzat cégeit tömörítő Miskolc Holding Zrt. közlése szerint azonban a jövő év elejétől egy új, most még kidolgozás alatt álló rendszer alapján a miskolciaknak továbbra is járnak majd azok a kedvezmények, amelyeket a kártya biztosít, biztosított.


Pásztor Imre, a holding szóvivője azzal magyarázta a döntést: a Miskolc Holding nem fogadja el azt, hogy magánérdek felülírja a közérdeket, a Miskolc-kártya esetében a társaság szerint ez történt.

Mint hozzátette, a Miskolc-kártyát forgalmazó X-Centrum Kft. magánkézben van, az általa kibocsátott plasztik lapot 2012. január 1-jétől a Miskolc Holding tagvállalatai nem fogadják el, értelem szerint azzal kedvezmény sem jár.

Közölte, hogy az év végére a társaság kidolgozza és elérhetővé teszi a kedvezmények új rendszerét, amelyben a közösség és azzal együtt a város gazdasági érdekeit is figyelembe veszi. Így a miskolciaknak továbbra is jár majd kedvezmény - szögezte le a szóvivő.

minap.hu

A Miskolc-kártya jelenleg az önkormányzati tulajdonú cégeknél árbevétel-kiesést, veszteséget jelent, éves szinten mintegy hatvan millió forintot, ugyanakkor a kártyadíjak bevétele az X-Centrumnál harmincötmillió forintot tesz ki.

Pásztor Imre közlése szerint a kártyarendszer elindítására, továbbfejlesztésére több tízmillió forintot költött a város, s az most az X-Centrum vagyonát gyarapítja. E mellett a tagvállalatok az árbevétel-kiesésen felül is fizettek az X-Centrumnak a rendszer továbbfejlesztésére, jelen ismeretek szerint ez az összeg meghaladja a húszmillió forintot.

A miskolci közgyűlés által elfogadott határozat nem a Miskolc-kártya rendszerét szünteti meg, a határozat szerint az érintett tagvállalatok a szerződéseiket bontották fel az X-Centrummal.

A miskolci közgyűlés 2009-ben döntött a kártya bevezetéséről, az azt használó miskolciak és az agglomerációban élők általában tizenöt-ötven százalék kedvezményt kapnak különböző szolgáltatások tarifáiból.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Laszlo, 2020. február 20.

Vasaroltam egy autot amit annak rendje es modja szerint elvittem eredetvizsgara es megbukott. A buka...

Valami nem stimmel a megvett autóval

Laszlo, 2020. február 20.

Vasaroltam egy autot amit annak rendje es modja szerint elvittem eredetvizsgara es megbukott. A buka...

Valami nem stimmel a megvett autóval

Mr. Dékány Endre, 2020. február 19.

Szüksége van sürgős kölcsönre pénzügyi problémájának megoldásához, valamint vállalkoz...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza