Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Megszűnik a Miskolc-kártya

MTI, 2011. június 20. - hétfő 14:36
Címkék: Miskolc, kedvezmény, kártya
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Jelenlegi formájában az év végén lényegében megszűnik a Miskolc-kártya, a városi önkormányzat cégeit tömörítő Miskolc Holding Zrt. közlése szerint azonban a jövő év elejétől egy új, most még kidolgozás alatt álló rendszer alapján a miskolciaknak továbbra is járnak majd azok a kedvezmények, amelyeket a kártya biztosít, biztosított.


Pásztor Imre, a holding szóvivője azzal magyarázta a döntést: a Miskolc Holding nem fogadja el azt, hogy magánérdek felülírja a közérdeket, a Miskolc-kártya esetében a társaság szerint ez történt.

Mint hozzátette, a Miskolc-kártyát forgalmazó X-Centrum Kft. magánkézben van, az általa kibocsátott plasztik lapot 2012. január 1-jétől a Miskolc Holding tagvállalatai nem fogadják el, értelem szerint azzal kedvezmény sem jár.

Közölte, hogy az év végére a társaság kidolgozza és elérhetővé teszi a kedvezmények új rendszerét, amelyben a közösség és azzal együtt a város gazdasági érdekeit is figyelembe veszi. Így a miskolciaknak továbbra is jár majd kedvezmény - szögezte le a szóvivő.

minap.hu

A Miskolc-kártya jelenleg az önkormányzati tulajdonú cégeknél árbevétel-kiesést, veszteséget jelent, éves szinten mintegy hatvan millió forintot, ugyanakkor a kártyadíjak bevétele az X-Centrumnál harmincötmillió forintot tesz ki.

Pásztor Imre közlése szerint a kártyarendszer elindítására, továbbfejlesztésére több tízmillió forintot költött a város, s az most az X-Centrum vagyonát gyarapítja. E mellett a tagvállalatok az árbevétel-kiesésen felül is fizettek az X-Centrumnak a rendszer továbbfejlesztésére, jelen ismeretek szerint ez az összeg meghaladja a húszmillió forintot.

A miskolci közgyűlés által elfogadott határozat nem a Miskolc-kártya rendszerét szünteti meg, a határozat szerint az érintett tagvállalatok a szerződéseiket bontották fel az X-Centrummal.

A miskolci közgyűlés 2009-ben döntött a kártya bevezetéséről, az azt használó miskolciak és az agglomerációban élők általában tizenöt-ötven százalék kedvezményt kapnak különböző szolgáltatások tarifáiból.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza