Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Medenceveszélyre figyelmeztetnek az amerikaiak

MTI, 2011. június 20. - hétfő 11:01
Címkék: medence, fulladás, veszély
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A kertben felállítható medencék ugyanolyan veszélyesek a vízbe fulladás szempontjából, mint az épített medencék - állapították meg amerikai kutatók, akik hétfőn tették közzé első jelentésüket arról, hány gyerekáldozatot követelnek ezek a mozgatható medencék.


A Pediatrics című szakfolyóiratban megjelent tanulmány szerint az Egyesült Államokban 2001 és 2009 között 209, 12 évesnél fiatalabb gyerek fulladt meg, további 35 pedig csaknem vízbe fulladt ilyen medencékben. A gyerekek kilencvennégy százaléka ötévesnél is kisebb volt, az esetek négyötöde a nyári hónapokban történt.

-

"A szülőknek tudatában kell lenniük, hogy ezek a medencék ugyanolyan veszélyesek a vízbe fulladás szempontjából, mint az épített medencék, különösen a kisebb gyerekek esetében" - hangsúlyozta Gary Smith kutatásvezető, a columbusi gyerekkórház munkatársa. A szerzők tanulmányukhoz az amerikai fogyasztói termékbiztonsági bizottság által összegyűjtött adatokat elemezték, a vizsgálatba bevont mozgatható kerti medencék vízmélysége legfeljebb 1,2 méter volt.

Az esetek értékelése kapcsán a szakemberek felhívják a szülők figyelmét arra, hogy akadályozzák meg a kerti medencéhez való hozzáférést, amikor nem tudják felügyelni gyerekeiket. Ennek legbiztosabb módja, ha leeresztik a medencét, de a zárható körbekerítés is jó megoldás. Pusztán a létra eltávolítása nem elegendő, mert több példa volt arra, hogy a gyerekek visszavitték azt, vagy más módon jutottak be a feltöltött medencébe.

Javasolják továbbá életmentő úszómellény használatát a gyerekeknél, és arra is figyelmeztetnek, hogy a szomszédokkal vagy telefonon való beszélgetés, főként pedig a kerti partizás közbeni iszogatás nem jelent gyerekfelügyeletet.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mumu, 2020. február 27.

Náágyon náágy hitél ájánlát ván Ámériká, én címem bishopberrysmith@gmail.com És csák...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. február 24.

Szüksége van egy hitel fizeti ki hitelek és adósságok? Azt kell finanszírozni, hogy hozzanak l...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza