Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Új autóbuszokat vásárol a Szabolcs Volán

MTI, 2011. június 16. - csütörtök 16:41
Címkék: Szabolcs Volán, busz
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Harmincegy új autóbusz beszerzését tervezi év végéig a Szabolcs Volán Zrt.; a mintegy 1,3-1,4 milliárd forintos beruházást bankhitelből finanszírozná a cég - közölte Ignácz László, a közlekedési társaság vezérigazgatója.


A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) segítségével beszerzendő új buszok az elöregedett járművek kiváltására érkeznek Nyíregyházára, s a tervek szerint a helyközi forgalomban használják majd azokat. A Szabolcs Volán Zrt. a beszerzéssel négy darabbal növeli járműállományát, így összesen 317 autóbusz áll majd rendelkezésre, amiből nyolcvanhat Nyíregyháza helyi közlekedésében dolgozik - mondta a vezérigazgató.

szabolcs volan blog

A buszokat nyílt közbeszerzési eljáráson szerzik be, ennek során elsősorban egységár lesz a meghatározó a kötelező műszaki paraméterek mellett - mondta a vezérigazgató. Hozzátette: nem volna szerencsés, ha a meglévők mellett új típusokat szerezne be a cég, ugyanakkor van esély arra, hogy magyar gyártású autóbuszok érkezzenek. A társaság helyközi flottájában a régi Ikarusok mellett lengyel Autosan, svéd Volvo és magyar Credo márkájú autóbuszok futnak; utóbbiakból tavaly szeptemberben nyolc darabot állított üzembe a szabolcsi közlekedési társaság.

A 97,7 százalékban állami, 2,2 százalékban dolgozói tulajdonban lévő Szabolcs Volán Zrt. 34 helyi autóbusz-járatot működtet Nyíregyházán, az ebből származó árbevétel 2010-ben meghaladta az 1,3 milliárd forintot. A helyi közlekedésben szállított utasok száma tavaly öt százalékkal, 32 millió főre csökkent, míg a helyköziben minimálisan emelkedett a forgalom, ebben körülbelül 20 millió utas szállítását végezte a cég. A helyközi járatok árbevétele 2010-ben megközelítette a 3,8 milliárd forintot, ami 0,9 százalékkal lett több az egy évvel korábbinál.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

szarka attila, 2017. április 26. - szerda 05:13

tisztelt szabolcs volán jo lene ha 40 buszt bovitenék regel 7-20kor ées12-00 kor nagyon rosz a közlekedés és jo lene ha régi buszokat ki vonák a forgalombol nehéz felszlni rá sokan panaszkodnak koszonom tiszteletel szarka attila 0620350 2088

Kommentek

liza, 2019. október 22.


Üdvözlet mindenkinek, Liza vagyok, aki magyar vagyok, és csak egy nagyon üdvözlettel sz...

Patika trükk

liza, 2019. október 22.


Üdvözlet mindenkinek, Liza vagyok, aki magyar vagyok, és csak egy nagyon üdvözlettel sz...

Nincs tartozásom, de feketelistán vagyok...

Mr. Richard Cosmos, 2019. október 22.

Szüksége van hitelre? személyi kölcsönök? üzleti kölcsönök? karácsony kölcsön? jelzálo...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés