Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Hiteleik miatt nem alszanak a magyar fogyasztók

MTI, 2011. június 15. - szerda 09:41
Címkék: hitel, felmérés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A magyar fogyasztók közül a legtöbben a hitelek miatt aggódnak, többen, mint az emelkedő élelmiszerárak, vagy a munkahelyek biztonsága miatt - derül ki a Nielsen piackutató vállalat nemzetközi felméréséből.


A hitel tavaly még csak az ötödik helyen állt a magyar fogyasztóknál a legtöbb gondot okozó tényezők listáján, s az idén ugrott az első helyre. A második helyen az élelmiszerárak növekedése és a munkahelyek biztonsága áll, egyaránt tizenhárom százalékos említéssel. Szorosan utánuk a gazdasági helyzet következik, amely a magyar fogyasztók tizenkét százalékát nyugtalanítja, ugyanannyi, mint az energiaszámlák egyre nagyobb összege - közölte a piackutató vállalat.

Azok aránya, akiknek az élelmiszerárak emelkedése jelenti a legnagyobb gondot a következő hat hónap során, több mint négyszeresére nőtt Magyarországon. A Nielsen tavalyi első negyedévi felmérésekor az élelmiszerek drágulása három százalékos említéssel még a kilencedik helyen állt, onnan került tizenhárom százalékkal - ez megfelel a globális átlagnak - a második helyre.

A munkahelyek biztonsága négy éven keresztül az első helyen állt a fő gondok között, így tavaly is (16 százalék), a gyerekek neveltetése és biztonsága, valamint a növekvő energiaszámlák (14-14) előtt.

Globálisan az élelmiszer drágulása miatt aggódók átlagos aránya a tavalyi ötről tizenhárom százalékra nőtt, ezzel megelőzi a korábban élen álló gazdasági helyzetet, amelyet legutóbb a válaszadók tizenegy százaléka említett. Utána következik a munka és magánélet egyensúlya kilenc, a növekvő üzemanyagár, az egészség, továbbá a munkahelyek biztonsága nyolc-nyolc százalékkal.

Figyelemre méltó, hogy a hiteleket Európában csak Magyarországon nevezték legnagyobb arányban fő problémájuknak a megkérdezett fogyasztók. Magyarországhoz hasonlóan tizenhat százalék a mutató Romániában és Írországban is, de az előbbiben a munkahelyek biztonságát a válaszadók huszonhárom, míg az utóbbiban a gazdasági helyzetet huszonkét százalék nevezte meg.

Néhány európai országban kimagaslóan sok fogyasztó aggódik a növekvő élelmiszerárak miatt: Lengyelországban huszonegy százalék, Ukrajnában tizenhat, Észtországban és Litvániában pedig tizenöt százalék.

Görögországban nagyon magas a munkahelyek biztonsága, illetve a gazdasági helyzet miatt aggódók aránya, huszonnyolc, illetve huszonhárom százalék. A franciáknál húsz százalék a háztartási energia árának emelkedésétől tart nagyon.

Az üzemanyag drágulása Európában leginkább a briteket és a litvánokat (11 százalék) valamint a németeket (10 százalék) nyugtalanítja. Ausztriában a legtöbb válaszadónak egészsége okozza a fő gondot (tizenegy százalék). A Nielsen online fogyasztói felmérésében 2011 első negyedévében 55 országban, több mint 28 ezer internet-használót kérdeztek meg.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza