Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Hamis mosószert találtak Rajkánál

MTI, 2011. június 15. - szerda 08:51
Címkék: hamisítás, mosószer
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Csaknem négyezer flakon márkajelzés nélküli folyékony mosószert találtak Rajkánál; egy nap alatt az is tisztázódott, hol gyártották az anyagot - közölte szerdán Sárközi Alexandra, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) bűnügyi szóvivője.


A Rajkánál, kilépéskor ellenőrzött szlovák teherautón talált 3840 flakon feladója a szállítólevél tanúsága szerint egy olyan magyarországi kft. volt, amelynek adószámát fél évvel ezelőtt a NAV felfüggesztette. A kamiont kísérő személyautó hátsó ülésén pedig több mint nyolcezer holland nyelvű matricát, mintegy négyezer szlovák nyelvű vásárlói tájékoztatót, valamint a kamion rakományához tartozó szállítólevél további két példányát és a küldő magyar cég bélyegzőjét találták - áll közleményében.

Nem sokkal később Győr-Moson-Sopron megyében megtalálták azt az üzemet, ahol a flakonokat megtöltötték. Az akcióban lefoglalt mosószer becsült értéke tízmillió forint, a - szintén lefoglalt - gyártósoré kétszer ekkora.

A közlemény szerint jelenleg két embert gyanúsítanak áru hamis megjelölésével, amiért akár 3 év szabadságvesztést is kaphatnak. Az idén két korábbi ügy során több mint százezer liter hamisítványt foglaltak le a pénzügyi nyomozók.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

REMY FINK, 2020. június 21.

Helló, kölcsönre van szüksége? Írjon nekünk e-mailt remy.credit111@gmail.com
E-mail (r...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. június 12.

Szüksége van bármilyen pénzügyi támogatásra? Személyi kölcsönök? Üzleti hitelek? Jelzál...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza