Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Hamis mosószert találtak Rajkánál

MTI, 2011. június 15. - szerda 08:51
Címkék: hamisítás, mosószer
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Csaknem négyezer flakon márkajelzés nélküli folyékony mosószert találtak Rajkánál; egy nap alatt az is tisztázódott, hol gyártották az anyagot - közölte szerdán Sárközi Alexandra, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) bűnügyi szóvivője.


A Rajkánál, kilépéskor ellenőrzött szlovák teherautón talált 3840 flakon feladója a szállítólevél tanúsága szerint egy olyan magyarországi kft. volt, amelynek adószámát fél évvel ezelőtt a NAV felfüggesztette. A kamiont kísérő személyautó hátsó ülésén pedig több mint nyolcezer holland nyelvű matricát, mintegy négyezer szlovák nyelvű vásárlói tájékoztatót, valamint a kamion rakományához tartozó szállítólevél további két példányát és a küldő magyar cég bélyegzőjét találták - áll közleményében.

Nem sokkal később Győr-Moson-Sopron megyében megtalálták azt az üzemet, ahol a flakonokat megtöltötték. Az akcióban lefoglalt mosószer becsült értéke tízmillió forint, a - szintén lefoglalt - gyártósoré kétszer ekkora.

A közlemény szerint jelenleg két embert gyanúsítanak áru hamis megjelölésével, amiért akár 3 év szabadságvesztést is kaphatnak. Az idén két korábbi ügy során több mint százezer liter hamisítványt foglaltak le a pénzügyi nyomozók.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza