Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Fogyasztóra erőszakolt gázóra

-, 2011. június 15. - szerda 15:21
Címkék: gázóra, fogyasztó
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Gábor egy éve fizet használaton kívüli gázórája után készenlétben tartási díjat. A szolgáltató kérésre eltávolítja a mérőt, ám annak is ára van.


Több mint egy évvel ezelőtt díjhátralék miatt kikapcsolták a gázszolgáltatást az ingatlanunkon. Ez után kértük, hogy a gázórát szereljék le, mert nem tartunk tovább igényt a gázszolgáltatásra. Nagy meglepetésünkre a Fővárosi Gázművek küldött egy nyomtatványt, amelyen nekünk kell kérni a gázóra leszerelését több tízezer forint ellenében.

ingatlan.net

Azóta is fizetni kell a gázóra készenlétben tartása miatt havi 1.250 Ft-ot. Mi nem kérjük a szolgáltatást, viszont a Gázművek csak díj ellenében szünteti meg, tehát a ránk erőszakolt készenléti díjat életünk végéig fizethetjük.

Mi a teendő, és kérhetünk-e bérleti díjat a szolgáltatótól, a jogcím nélküli területhasználatért, amit a ránk erőszakolt gázóra elfoglal?

Köszönettel: P. Gábor

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Vass Adél, 2015. február 04. - szerda 18:03

Apám balatoni nyaralójába, elég roggyant beázik felújításra szorúl betőrtek a tél elején de csak a gáztűzhelyet és a hűtőt tartották érdemesnek elemellní. No meg a gázórát szerellték le.Még jó,hogy elötte elzárták a csapot így nem okoztak még nagyobb bajt,hogy felrobbanjon az egész épület! A rendőrségen bejelentettük a betörést de a Tigáz most többmilliós összeget követel tölünk a gázóra miatt. mire kéne valakinek egy gázóra írják indoklásukban amivel arra utallnak,hogy azt biztos mi tüntettük el -mert szeríntük nem lopnak gázórát.. Ha olyan biztosak benne akkor mégis miért lopták el... Valóban mi volnánk felelősek mert egy lezárt sőt lelakatolt üdülőből rablás során leszerelték és ellopták a gázmérőt. megjegyzem sose volt elmaradásunk se tartozásunk az elmullt 10 évben mióta megvásárolltuk az épületet..

fogyasztó, 2014. június 18. - szerda 14:44

Nagyon sokszor leírtuk már mi is de senki sem foglalkozik vele hivatalos helyről!Azért merik a behajtók zsarolni az ügyfeleket!Nincs az a hatóság,mely fellépne velük szembe igazából! Sajnos ez ma Magyarországon a jogállamiság!

Fefe, 2014. június 16. - hétfő 21:21

És még végrehajtóval mernek fenyegetni ha nem fizetem a "rendelkezésre állási díjat". Nem értem meddig tűrjük ezt még!!

Fefe, 2014. június 16. - hétfő 21:12

A rohadt szemetek olyasmiért fizetek, amiért NEM kapok SEMMIT. Milyen szolgáltatás az ilyen??

Matus László, 2012. március 12. - hétfő 08:01

Rákérdezhetne valaki /van elég ingyenélő,naplopó szervezet aki állítólag minket -fogyasztókat- véd/, hogy mi kerül egy óraleszerelésbe 18.000Ft-ba, miért kell nyomáspróba egy zárt rendszerre,mikor még az órát sem veszik le csak ledugózzák?? Ez mind pénzlehúzás,lopás!!

szabó zoltán, 2012. március 11. - vasárnap 15:52

Én kértem a gázóra leszerelését. Befizettem 18.000 Ft.és a befizetés után a 75 dik napon szereltékle. 3 hónapi rendelkezésre állás díját számláztak le. Kérdésem,a befizetés után hánynap alatt kell leszerelni az órát?

kapcsolat, 2011. október 15. - szombat 19:59

http://www.akontroll.hu/f_mod_hozzasz.php?ssz=16

megoldás2, 2011. szeptember 01. - csütörtök 21:50

Nagyon egyszerű a megoldás le kell szereltetni a gázórát a szolgáltatóval. Egyébként ez nagyon tetszik:Mi a teendő, és kérhetünk-e bérleti díjat a szolgáltatótól, a jogcím nélküli területhasználatért, amit a ránk erőszakolt gázóra elfoglal? Ki fogom próbálni hogy bérlek egy autót és be állok a garázsomba és bérleti díjat kérek a kölcsönzőtől vagy per lesz belőle:D Ugyanis itt is te bérled a gázórát a szolgáltatótól és nem fordítva........

muzsa, 2011. augusztus 25. - csütörtök 22:37

Több, mint 4 éve fizetjük a készenléti díjat úgy, hogy egyáltalán nem használjuk a gázt, a lakásban ugyanis távfűtés és villanytűzhely van, basszus, ha jól utánaszámolok, még sok pénzért is érdemes lett volna leszereltetni ezt a béna órát, ami miatt alig férünk be egyébként a bejárati ajtón, de momentán akkor, amikor beköltöztünk, nem volt egy kanyi vasunk sem erre a célra, nemhogy egy nagyobb összeg :(((((

megoldás, 2011. augusztus 25. - csütörtök 16:16

Hozzáértő, jó ügyvéd. Hatékony jogi eljárás. Ez a megoldás.


1 2 3

Kommentek

Illikmann József, 2019. december 03.

Tisztelt Fórum!
Az alábbi kérdéssel fordulok Önökhöz!
Autó bérbeadással fogl...

Parkolás: ki fizeti a bírságot?

Jessica Diego, 2019. november 28.

Jessica Diego vagyok, özvegy vagyok, 2 gyerekkel, férjem halála után nagyon krónikus pénzügyi...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2019. november 27.

Szüksége van hitelre? Ha igen, e-mailt: (dakany.endre@gmail.com) további információkért.
...

Emeltdíjas telefonszám álláshirdetésekben

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza