Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Fogyasztóra erőszakolt gázóra

-, 2011. június 15. - szerda 15:21
Címkék: gázóra, fogyasztó
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Gábor egy éve fizet használaton kívüli gázórája után készenlétben tartási díjat. A szolgáltató kérésre eltávolítja a mérőt, ám annak is ára van.


Több mint egy évvel ezelőtt díjhátralék miatt kikapcsolták a gázszolgáltatást az ingatlanunkon. Ez után kértük, hogy a gázórát szereljék le, mert nem tartunk tovább igényt a gázszolgáltatásra. Nagy meglepetésünkre a Fővárosi Gázművek küldött egy nyomtatványt, amelyen nekünk kell kérni a gázóra leszerelését több tízezer forint ellenében.

ingatlan.net

Azóta is fizetni kell a gázóra készenlétben tartása miatt havi 1.250 Ft-ot. Mi nem kérjük a szolgáltatást, viszont a Gázművek csak díj ellenében szünteti meg, tehát a ránk erőszakolt készenléti díjat életünk végéig fizethetjük.

Mi a teendő, és kérhetünk-e bérleti díjat a szolgáltatótól, a jogcím nélküli területhasználatért, amit a ránk erőszakolt gázóra elfoglal?

Köszönettel: P. Gábor

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Vass Adél, 2015. február 04. - szerda 18:03

Apám balatoni nyaralójába, elég roggyant beázik felújításra szorúl betőrtek a tél elején de csak a gáztűzhelyet és a hűtőt tartották érdemesnek elemellní. No meg a gázórát szerellték le.Még jó,hogy elötte elzárták a csapot így nem okoztak még nagyobb bajt,hogy felrobbanjon az egész épület! A rendőrségen bejelentettük a betörést de a Tigáz most többmilliós összeget követel tölünk a gázóra miatt. mire kéne valakinek egy gázóra írják indoklásukban amivel arra utallnak,hogy azt biztos mi tüntettük el -mert szeríntük nem lopnak gázórát.. Ha olyan biztosak benne akkor mégis miért lopták el... Valóban mi volnánk felelősek mert egy lezárt sőt lelakatolt üdülőből rablás során leszerelték és ellopták a gázmérőt. megjegyzem sose volt elmaradásunk se tartozásunk az elmullt 10 évben mióta megvásárolltuk az épületet..

fogyasztó, 2014. június 18. - szerda 14:44

Nagyon sokszor leírtuk már mi is de senki sem foglalkozik vele hivatalos helyről!Azért merik a behajtók zsarolni az ügyfeleket!Nincs az a hatóság,mely fellépne velük szembe igazából! Sajnos ez ma Magyarországon a jogállamiság!

Fefe, 2014. június 16. - hétfő 21:21

És még végrehajtóval mernek fenyegetni ha nem fizetem a "rendelkezésre állási díjat". Nem értem meddig tűrjük ezt még!!

Fefe, 2014. június 16. - hétfő 21:12

A rohadt szemetek olyasmiért fizetek, amiért NEM kapok SEMMIT. Milyen szolgáltatás az ilyen??

Matus László, 2012. március 12. - hétfő 08:01

Rákérdezhetne valaki /van elég ingyenélő,naplopó szervezet aki állítólag minket -fogyasztókat- véd/, hogy mi kerül egy óraleszerelésbe 18.000Ft-ba, miért kell nyomáspróba egy zárt rendszerre,mikor még az órát sem veszik le csak ledugózzák?? Ez mind pénzlehúzás,lopás!!

szabó zoltán, 2012. március 11. - vasárnap 15:52

Én kértem a gázóra leszerelését. Befizettem 18.000 Ft.és a befizetés után a 75 dik napon szereltékle. 3 hónapi rendelkezésre állás díját számláztak le. Kérdésem,a befizetés után hánynap alatt kell leszerelni az órát?

kapcsolat, 2011. október 15. - szombat 19:59

http://www.akontroll.hu/f_mod_hozzasz.php?ssz=16

megoldás2, 2011. szeptember 01. - csütörtök 21:50

Nagyon egyszerű a megoldás le kell szereltetni a gázórát a szolgáltatóval. Egyébként ez nagyon tetszik:Mi a teendő, és kérhetünk-e bérleti díjat a szolgáltatótól, a jogcím nélküli területhasználatért, amit a ránk erőszakolt gázóra elfoglal? Ki fogom próbálni hogy bérlek egy autót és be állok a garázsomba és bérleti díjat kérek a kölcsönzőtől vagy per lesz belőle:D Ugyanis itt is te bérled a gázórát a szolgáltatótól és nem fordítva........

muzsa, 2011. augusztus 25. - csütörtök 22:37

Több, mint 4 éve fizetjük a készenléti díjat úgy, hogy egyáltalán nem használjuk a gázt, a lakásban ugyanis távfűtés és villanytűzhely van, basszus, ha jól utánaszámolok, még sok pénzért is érdemes lett volna leszereltetni ezt a béna órát, ami miatt alig férünk be egyébként a bejárati ajtón, de momentán akkor, amikor beköltöztünk, nem volt egy kanyi vasunk sem erre a célra, nemhogy egy nagyobb összeg :(((((

megoldás, 2011. augusztus 25. - csütörtök 16:16

Hozzáértő, jó ügyvéd. Hatékony jogi eljárás. Ez a megoldás.


1 2 3

Kommentek

Sanchez, 2020. június 06.

Ha sürgõs hitre van szüksége a pénzügyi igények megoldására, akkor 3000 és 80 000 000 doll...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza