Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!



Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Étolajat tankolt a szakács

VPOP, 2011. június 10. - péntek 11:11
Címkék: étolaj, jövedéki adó
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Használt étolajjal üzemeltette autóját egy szakács, a jármű csomagterében szűrők és szivattyúk segítették a "betárazott üzemanyag" adagolását; a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mályiban elfogott férfi ellen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jövedéki törvénysértés miatt indított eljárást - közölte a NAV regionális szóvivője pénteken.


A motoros rendőrök szag után mentek, amikor feltartóztatták a norvég rendszámú gépkocsit, az égett olajszagot ugyanis több száz méter távolságból is érezni lehetett - ismertette az esetet Varga Zoltán.

A járműből összesen 132 liter, gázolajjal összekevert étolaj került elő, a kocsi tankjában 60 liter ilyen "adalék" volt. Az étolaj üzemanyagcélú felhasználása jövedéki adóköteles, és miután az autó magyar tulajdonosa az után nem fizetett adót, jövedéki törvénysértés miatt eljárást indítottak ellene - tette hozzá a szóvivő.

Az autó 44 éves tulajdonosa arról nem nyilatkozott, hogy honnan származik az üzemanyagként felhasznált étolaj.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Dóczi Ferencz, 2012. január 20. - péntek 17:28

Én inkább kérdeznék. Nekem van egy 2001-es, X5-ös, 3000 cm3 dízel autóm. Felvettem a kapcsolatot a vámosokkal és ha megfizetem a jövedéki adót az üzemanyagnak használt étolaj után, akkor azt hivatalosan is használhatnám. Kérdezem én, hogy ebbe az autóba szükséges egy átalakítás vagy esetleg ha nem akkor milyen arányba használhatok étolajat, motorkárosodás nélkül?

"tiltott gázzal hajtott gépjárművek", 2011. június 12. - vasárnap 10:33

Én javasolnám a az "étolaj" forgalomból való azonnali kivonását tarthatatlan állapot , továbbá mindenki szogáltassa be a VÁM-ÉS Pénzügyőrség hivatalaiba . Üljenek rá és őrizzék.Már látom előre békes-megyei szerencsétlent akit majd elkapnak mert a saját szelletésével hajtja meg a belsőégésű motorját ebből eredendően "fing" utáná jövedéki termékkel való visszaélésért valószínű Ő is felelni fog. Tehet figyelem senki megne próbálja "cső" vezetéken a seggéből a karburátorba vezetni test gázait mert a motoros rendőrök figyelni fogják a kipufogónkat. VIGYÁZAT URAIM ÉS FŐLEG HÖLGYEIM :D A motoros rendőrök a helyszíni vizsgálat alá vonják a személyt majd , mélyrehatóan beleszagolnak a nadrágjába hölgyek esetében a bugyikába .:D Segédeszközöket pl PVC cső és egyéb gumicsöveket a Vám ÉS pénzügyőrség azonnali nyomozati cselekményben elkobozza a nyomozati bűnjeleket. További óvatosságra hívom fel a lakosok az ország figyelmét csomagtartóban még ideiglenesen sem szabad tárolni gumicsövet ami alkalmas lehet a gépkocsi üzemanyagrendszeréhez csatlakoni ,"privát illegális meghajtó anyagot" mivel alaposan gyanúsítható lesz a személy jövedéki szabályok megsértésért ami akár 3 -6 évig terjedő szabadságvesztéssel jutalmazható. Fő a nyugalom .Családoknak ajánlanám nagy utazások előtt semmiképpen se fogyassznak babot , magvakat , gázokat termelő ételeket pl hagyma és stb. Kellemes utazást jó nyaralást!

Matus László, 2011. június 12. - vasárnap 09:39

Inkább meg kellene dicsérni amiért a veszélyes hulladékot elhasználja! Lehet,hogy a MOL konkurenciát lát a dologba? Kíváncsi leszek,hogy ők fizetnek-e majd azért mert a sz.-ból üzemanyagot csinálnak

Éva, 2011. június 11. - szombat 16:34

Miért nem használhatja a saját autójában az étolajat? ha neki jó, akkor használja! mert nem fizetett utána adót? hm... Már lassan azt is megadóztatják, ha valaki szódát kever a borába! mindenki úgy spórol, ahogy tud. ha nem lopott étolaja volt,... lehet hogy otthon összegyűjtötte erre a célra... hm...

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza