Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Négyszázmillióból fejleszt a Somló Volán

MTI, 2011. június 09. - csütörtök 13:01
Címkék: tömegközlekedés, Veszprém megye, Somló Volán
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Somló Volán hat települési önkormányzattal együtt megalakított konzorciuma a tömegközlekedés fejlesztésére az Európai Uniótól 384 millió forint támogatást nyert; a 409 millió forint összköltségű beruházás alatt buszpályaudvarokat, buszmegállókat újítanak fel - közölte Barta János, a Somló Volán Zrt. vezérigazgatója csütörtökön sajtótájékoztatón Ajkán.


Barta János elmondta: ezzel párhuzamosan digitális utastájékoztató rendszereket vezetnek be, és egységesítik a busztársaság vállalatirányítási és járműfedélzeti infokommunikációs eszközeit.

A várhatóan két hónap múlva induló és 2012 május végéig tartó beruházásra a Közép-dunántúli Operatív Programból nyertek támogatást, a konzorciumot az állami tulajdonban lévő Somló Volán Zrt. mellett Ajka, Bakonypölöske, Karakószörcsök, Somlószőlős, Városlőd, Vid önkormányzata alkotja.

somlovolan

Barta János kiemelte, hogy a projekt nyomán kényelmesebbé és biztonságosabbá válik a helyi és helyközi közlekedés, és biztosítják az infokommunikációs akadálymentesítést is.

A vezérigazgató szerint a projekt háromszázötvenmillió forintos része a busztársaság területén valósul meg, a fennmaradó rész a települések buszváróinak, buszöbleinek felújítását és újak építését tartalmazza.

Barta János hangsúlyozta: az 1998-ban a sümegi, a tapolcai és az ajkai volánok egyesülésével megalakult Somló Volán a három Veszprém megyei busztársaság közül a legrosszabb adottságokkal rendelkezett, mert a hozzá tartozó kilencvenhárom település hatvanhárom százalékán kevesebb mint 500-an élnek. A fejlesztéssel az utasok magasabb színvonalú kiszolgálása mellett a társaság működési költségei is csökkennek - tette hozzá. Szólt arról is, hogy 2012 végéig az Új Széchenyi Terv egy másik, hétszáznegyven millió forintos hitelpályázatából tizenhét darab távolsági busz beszerzését tervezik.

Pákai Péter műszaki igazgató elmondta: a most induló fejlesztéssel felújítják a társaság sümegi, ajkai és tapolcai buszpályaudvarait, digitális kijelzőket szerelnek fel a buszokra és a kocsiállásokra, és az eddig több különböző szoftvert használó cég egységesíti a menetokmányok kezelésének és nyilvántartásának rendszerét is. A társaság száznegyven buszának fedélzetére nyomon követést szolgáló eszközöket (GPS) és üzemanyagszint mérőket telepítenek.

A Somló Volán Zrt. a fejlesztéssel a helyközi és a helyi közlekedésben is bevezeti az egységes elektronikus jegy- és bérletkezelési, azaz az úgynevezett chipkártyás rendszert. Kezdetben ötezer, személyre szabható bérletet vezetnek be, melyeket egységesített szabvány szerint alakítanak ki - mondta Pákai Péter.

A vezérigazgató szerint a Somló Volán a 2010-es évet 4,6 milliárd forintos árbevétel mellett 2,7 milliárd forintos mérlegfőösszeggel és hatvannégymillió forint adózás utáni nyereséggel zárta, ötvennégymillió forint iparűzési adót fizetett be.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

REMY FINK, 2020. január 09.

[REMY.CREDIT111@gmail.com]

Szüksége van valamilyen hitelre vagy finanszírozásra? ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza