Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Magyar találmány fékezheti meg a paneltüzeket

MTI, 2011. június 08. - szerda 11:01
Címkék: tűz, panellakás, találmány, magyar
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Egy miskolci feltaláló az önkormányzatnak kínálja fel megvételre a szabadalmi jogokat azon találmányára, amely paneltűz keletkezésekor képes megakadályozni, vagy legalább is lassítani a lángok szintek közötti terjedését a házak homlokzatán - írta szerdai számában az Észak-Magyarország.


Csapó István azt szeretné, ha szabadalma alapján Miskolcon kezdenék gyártani az általa kidolgozott tűzvédelmi rendszert. A 72 éves nyugdíjas találmánya képes arra, hogy megakadályozza, vagy legalább is lelassítsa a tűz szintek közötti terjedését a panelházak homlokzatán, de a rendszer családi házaknál is alkalmazható - olvasható a napilapban.

mti

A feltaláló közlése szerint hasonló berendezések vannak már a világon, de az általa kidolgozott rendszer előnye, hogy késlekedés nélkül, automatikusan működésbe lép, amikor a hőmérséklet elér egy bizonyos határt.

Csapó István szerint a találmányával egy ablak 50 ezer forintért tűzbiztossá tehető, de ha beindul a sorozatgyártás, az ár is csökkenhet. A feltaláló először az önkormányzatnak ajánlja fel megvételre a rendszert, 100 millió forintért. Elmondta, külföldről már vannak érdeklődők, de jobban örülne, ha itthon hasznosulna a találmánya - írta a napilap.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2019. szeptember 22.


Kell kölcsönöznie? személyes hitelek? üzleti hitelek? Jelzálogkölcsönök? mezőgazda...

Nincs tartozásom, de feketelistán vagyok...

Elena, 2019. szeptember 22.

Kedves hitelkeresők!

Van bármilyen pénzügyi nehézsége? Saját vállalkozást sz...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Kovács Márton, 2019. szeptember 20.

betegojogi k.Debreceni nem csinált semmit...

Mit tehet a betegjogi képviselő?

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés