Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Banktitkot sértett a K&H Bank

MTI, 2011. június 08. - szerda 12:41
Címkék: bank, titok, bírság, PSZÁF
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Banktitkot sértett a K&H Bank azzal, hogy táviraton küldött felszólítást ügyfelének személyi kölcsönének felmondása ügyében, a felügyelet nyolcszázezer forint bírságot szabott ki a pénzintézetre.


A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) szerdai közleménye szerint az ügyfél azért fordult a felügyelethez, mert sérelmezte a bank által küldött távirat tartalmát. Ebben a bank azt kérte, hogy az ügyfél telefonon keresse meg a pénzintézetet a személyi kölcsönének felmondásával kapcsolatban. Az ügyfél álláspontja szerint a bank megsértette személyiségi jogait, s a banktitokra vonatkozó rendelkezéseket is, hiszen a táviratot a postán több alkalmazott is elolvashatta.

A felügyelet az ügyfél álláspontjával megegyezően megállapította, hogy a K&H Bank megsértette a banktitokra vonatkozó rendelkezéseket. A táviratot telefonon adták fel, így a postai munkatársnak közvetlenül kiadták a banktitoknak minősülő adatot.

A hitelintézeti törvény szerint többek között az ügyfél személyes adatai, üzleti kapcsolatai, s a pénzügyi szervezettel fennálló szerződésére vonatkozó adata banktitoknak minősül - olvasható a felügyelet közleményében.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Ivett, 2019. június 23.

https://www.kerekparcity.hu/elektromos-pedelec-kerekpar...

Városi kerékpározás, kerékpárkülsők

Mária Ádám, 2019. június 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Barcsák Lászlóné, 2019. június 16.

Azt szeretném tudni, hogy lehet egy hirdetett üzletet ellenőrizni hogy valóban nem piramissal ke...

MLM vagy piramisjáték?

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés