Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Kezdődik a szezon, dolgozik a fogyasztóvédelem

MTI, 2011. június 07. - kedd 16:51
Címkék: fogyasztóvédelem, ellenőrzés,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az árfeltüntetés országos vizsgálata, a szavatossággal és jótállással kapcsolatos átfogó vizsgálat után, a jövő héten indul az idegenforgalmi főszezon fogyasztóvédelmi vizsgálata - mondta Pintér István, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság főigazgatója kedden Szombathelyen, sajtótájékoztatón.


A már említett három országos vizsgálat eredményei alapján áll össze a január óta készülő úgynevezett pozitív lista, amelyre azok a kereskedelemmel foglalkozó kis- és középvállalkozások kerülhetnek fel, amelyeknél az ellenőrzések során mindent rendben találnak - tette hozzá.

Eddig már ötszáz vállalkozás került fel a fogyasztóvédelmi hatóság internetes oldalán is közzétett pozitív listára, amely szavai szerint folyamatosan bővül.

Pintér István elmondta: lehetőség van arra is, hogy a vállalkozások maguk kérjék egy átfogó fogyasztóvédelmi vizsgálat lefolytatását, ha pedig a hatóság mindent rendben talál, felkerülhetnek a listára, sőt egy igazolást is kiállítanak a fogyasztóvédők, amelyet a vállalkozó kifüggeszthet az üzletében.

A főigazgató elmondta azt is: jövőre szeretnék bevezetni a fogyasztóbarát emblémát, amelyet az a vállalkozás kaphat meg, amelyik hajlandó vállalni bizonyos plusz szolgáltatást a fogyasztók jobb tájékoztatása érdekében.

Pintér István szólt arról is, hogy az elmúlt évben prioritásként kezelték a veszélyes termékek kiszűrését. Szavai szerint tavaly több mint kétezer veszélyes termékről érkezett riasztás hozzájuk az Európai Unió gyorsinformációs rendszerén keresztül.

Ennek nyomán 275 termék forgalmazását tiltotta meg a nemzeti fogyasztóvédelmi hatóság, a riasztási listán pedig Németország és Bulgária mögött Magyarország a harmadik helyen végzett.

Pintér István hangsúlyozta: továbbra is kiemelten kezelik ellenőrzéseik során a közüzemi szolgáltatások, az elektronikus kereskedelem és az utazásokkal összefüggő termékértékesítések területeit.

Kriesch Attila, az Európai Fogyasztói Központ (EFK) igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta: szervezetük a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság keretein belül végzi a munkáját, legfontosabb feladatuk pedig a határon átnyúló fogyasztói panaszok megoldásában való hatékony közreműködés.

Tájékoztatása szerint az EFK szakemberei a következő hetekben országjárást tartanak, a központ szolgáltatásit népszerűsítik, ennek az országjárásnak az első állomása volt Szombathely.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Barcsák Lászlóné, 2019. június 16.

Azt szeretném tudni, hogy lehet egy hirdetett üzletet ellenőrizni hogy valóban nem piramissal ke...

MLM vagy piramisjáték?

Mr. Richard Cosmos, 2019. június 15.

Jó napot,

Én egy bejegyzett magán pénzt hitelezo. Adunk hitelt, hogy segítse az ...

Menekülés a UPC-től

Mr. Richard Cosmos, 2019. június 15.

Jó napot,

Én egy bejegyzett magán pénzt hitelezo. Adunk hitelt, hogy segítse az ...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés