Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Kezdődik a szezon, dolgozik a fogyasztóvédelem

MTI, 2011. június 07. - kedd 16:51
Címkék: fogyasztóvédelem, ellenőrzés,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az árfeltüntetés országos vizsgálata, a szavatossággal és jótállással kapcsolatos átfogó vizsgálat után, a jövő héten indul az idegenforgalmi főszezon fogyasztóvédelmi vizsgálata - mondta Pintér István, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság főigazgatója kedden Szombathelyen, sajtótájékoztatón.


A már említett három országos vizsgálat eredményei alapján áll össze a január óta készülő úgynevezett pozitív lista, amelyre azok a kereskedelemmel foglalkozó kis- és középvállalkozások kerülhetnek fel, amelyeknél az ellenőrzések során mindent rendben találnak - tette hozzá.

Eddig már ötszáz vállalkozás került fel a fogyasztóvédelmi hatóság internetes oldalán is közzétett pozitív listára, amely szavai szerint folyamatosan bővül.

Pintér István elmondta: lehetőség van arra is, hogy a vállalkozások maguk kérjék egy átfogó fogyasztóvédelmi vizsgálat lefolytatását, ha pedig a hatóság mindent rendben talál, felkerülhetnek a listára, sőt egy igazolást is kiállítanak a fogyasztóvédők, amelyet a vállalkozó kifüggeszthet az üzletében.

A főigazgató elmondta azt is: jövőre szeretnék bevezetni a fogyasztóbarát emblémát, amelyet az a vállalkozás kaphat meg, amelyik hajlandó vállalni bizonyos plusz szolgáltatást a fogyasztók jobb tájékoztatása érdekében.

Pintér István szólt arról is, hogy az elmúlt évben prioritásként kezelték a veszélyes termékek kiszűrését. Szavai szerint tavaly több mint kétezer veszélyes termékről érkezett riasztás hozzájuk az Európai Unió gyorsinformációs rendszerén keresztül.

Ennek nyomán 275 termék forgalmazását tiltotta meg a nemzeti fogyasztóvédelmi hatóság, a riasztási listán pedig Németország és Bulgária mögött Magyarország a harmadik helyen végzett.

Pintér István hangsúlyozta: továbbra is kiemelten kezelik ellenőrzéseik során a közüzemi szolgáltatások, az elektronikus kereskedelem és az utazásokkal összefüggő termékértékesítések területeit.

Kriesch Attila, az Európai Fogyasztói Központ (EFK) igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta: szervezetük a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság keretein belül végzi a munkáját, legfontosabb feladatuk pedig a határon átnyúló fogyasztói panaszok megoldásában való hatékony közreműködés.

Tájékoztatása szerint az EFK szakemberei a következő hetekben országjárást tartanak, a központ szolgáltatásit népszerűsítik, ennek az országjárásnak az első állomása volt Szombathely.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Á. Balázs, 2020. január 22.

Üdv! Nekünk a Baliner Bt.-ről van nagyon rossz véleményünk. Nem teljesítették határidőre a...

Ablakcsere buktatókkal

Mr. George Anderson, 2020. január 22.

Üzleti kölcsönt keres? Személyi kölcsönök, lakáscélú kölcsönök, autó kölcsönök, di...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza