Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Sörfesztivál és csülökparádé Békéscsabán

MTI, 2011. június 03. - péntek 11:01
Címkék: fesztivál, Békéscsaba, sör
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Negyvenféle sört, csülökből készült ételkülönlegességeket, sőt óriásbográcsban szürkemarhával készült pásztortarhonyát is megkóstolhatnak azok, akik ellátogatnak Békéscsabára, az idei, immár 11. alkalommal megrendezésre kerülő sörfesztiválra és csülökparádéra.


Az ország legnagyobb látogatottságú sörfesztiválján huszonkétezer négyzetméternyi szabad területen és összesen több mint háromezer négyzetméternyi sörsátrakban literes korsókból kóstolhatják meg a folyékony kenyér szerelmesei a sörkülönlegességeket - hangzott el a június 9-én kezdődő ötnapos fesztivál beharangozó sajtótájékoztatóján, Békéscsabán.

Bora Imre főszervező elmondta: az első fesztivált még csak a sör és a szórakoztatás jegyében rendezték, ám az idők során már szabályos gasztronómiai különlegességgé nőtte ki magát a rendezvény. Június 11-én délelőtt például több mint száz csapat mérkőzik meg egymással, hogy ki tudja csülökből a legfinomabb pörköltet főzni, bográcsban, és szabadtűzön. Június 13-án egy 1100 literes óriásbográcsban a Körös-Maros Nemzeti Parkban tenyésztett szürkemarhával készítenek pásztortarhonyát Benke László mesterszakács vezetésével.

-

Aki arra kíváncsi, hogyan lehet csülökből a legfinomabb ételeket elkészíteni, az megtudhatja a helyszínen a Békés Megyei Culinary Team olimpiai érmes mesterszakácsaitól, akik több alkalommal is ételkészítési bemutatót tartanak, sőt a recepteket is elárulják az érdeklődőknek.

Az idei fesztiválon először mutatják Békés megye értékeit, hungarikumjait és egészségturisztikai kínálatát is egy vásár keretében. A látogatók ott meg is kóstolhatják, sőt vásárolhatnak is a megye kínálatából, így például a kolbászféleségekből, különböző pálinkafajtából, lekvárfélékből és pékárukból.

A megyei önkormányzat pedig "nemzeti" fesztivállal jelentkezik a rendezvényen, amelynek során egy népművészeti vásáron megismerkedhetnek az érdeklődők a népi mesterségekkel, valamint a térség népi hagyományait bemutató tánccsoportok produkcióival.

Farkas Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke kiemelte, hogy Békés már eddig is híres volt gasztroturizmusáról, s a vendéglátás e területének a fejlesztése egyik kitörési pontja lehet Békésnek.

Az ötnapos program során minden este élő könnyűzenei koncertekkel kedveskednek a vendégeknek a szervezők.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza