Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nyolcvan új buszt vesz a Pannon Volán

2011. június 03. - péntek 13:01
Címkék: volán, busz,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Eddigi története során példátlan méretű buszbeszerzésre készül a megye közúti tömegközlekedést bonyolító Pannon Volán Zrt. Az új szerzeményekkel több mint öt évvel csökken a járműpark átlagéletkora.


"Többségi tulajdonosunk, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. képviselőjének részvételével a cég legutóbbi közgyűlése jóváhagyta, hogy a társaság hárommilliárd forint beruházási hitelt vegyen fel új autóbuszok vásárlására" - tájékoztatta a Dunántúli Naplót a részletekről dr. Horváth Zoltán vezérigazgató.

A Pannon Volán ezt követően kiírhatja a banktendert, és még ebben az esztendőben sor kerül az autóbusz-beszerzési pályázat meghirdetésére. A beruházás nyolcvan helyközi és távolsági járatban közlekedő autóbusz forgalomba állítását teszi lehetővé 2013-ig.

-

"Érdemes megjegyezni, hogy ilyen léptékű buszvásárlás az elmúlt évtizedekben nem volt a Pannon Volánnál" - hívta fel a figyelmet a program jelentőségére a cégvezető. "A terveink szerint jövőre és két év múlva is negyven-negyven új autóbusz állhat szolgálatba a megye útjain, túlnyomó többségük a baranyai helyközi forgalomban teljesít majd szolgálatot. A tendernek köszönhetően - mivel az új buszok a jelenlegi legöregebb járműveket váltják ki - a jelenlegi 13,5 évről 8 évre csökken a járműpark átlagéletkora, amit utána évi 10-15 busz vásárlásával szinten is tudunk tartani."

A nagy horderejű beruházás nem gyakorol közvetlen hatást a közúti tömegközlekedés tarifáira, vagyis emiatt nem drágulhatnak a buszjegyek. A díjakról a jövőben is az illetékes tárca, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium határoz, ahogy arról is központilag döntenek, hogy a Volán társaságoknál milyen módon finanszírozzák a gazdálkodást hosszú időre befolyásoló buszbeszerzést.

Magyar gyártmány

Az új buszok beszerzésénél - pályázat útján választják majd ki a szállítót - alapvetően magyar járművekben gondolkodik a Volán társaság. Ilyen módon jelenleg az újjáéledő Ikarus, a NABI, illetőleg a Credo gyártmányok jöhetnek szóba. Utóbbi típusból az elmúlt években több is került a társasághoz, és a cégnél évről évre elégedettebbek a járművek teljesítményével. A Pannon Volán buszai évente átlagban közel 60 ezer kilométert futnak, a megbízhatóság mellett nem mellékes a szervizigény, illetve a buszok fogyasztása sem.

Technikai fejlesztések

Az új buszok beszerzése nem befolyásolja az elektronikus jegy- és bérletkezelő kiépítését célzó helyi fejlesztést sem. Mint dr. Horváth Zoltán elmondta, a projekt közvetlenül a közbeszerzés kiírása előtt áll. A jegykezelő rendszer kiépítésén túl a fejlesztés keretében fedélzeti GPS-szel és elektronikus utastájékoztató táblákkal, plusz állomásoldali tájékoztatókkal szerelik fel a buszokat. A közlekedés rugalmas szervezését új forgalomirányító rendszer segíti majd az újdonságnak köszönhetően.

Forrás: Baon.hu

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza