Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Halálbüntetést kaphatnak az élelmiszerhamisítók

2011. június 03. - péntek 12:31
Címkék: élelmiszer, hamisítás, Kína
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A kínai legfelsőbb bíróság javaslata szerint halálbüntetést kellene kiszabni azokra, akik szennyezett, hamis élelmiszereket állítanak elő, vagy terjesztenek. A legsúlyosabb szankciót azokban az esetekben alkalmaznák, amikor a hamisításnak halálos áldozatai is vannak.


A Food Business Review beszámolója szerint a kínai legfelsőbb bíróság javaslatot tett a regionális bíróságok felé, amelyben kéri, hogy a lehető legszigorúbban járjanak el az élelmiszerbiztonsági ügyekben. A javaslat szerint a bíróságoknak halálbüntetést kellene kiszabni azokra az elkövetőkre, akik szennyezett, hamis élelmiszerek terjesztésével ártatlan állampolgárok halálát okozták.

A legfelsőbb bíróság szerint minden olyan ügyben szóba jöhet a legszigorúbb szankció, ahol bizonyítható, hogy a vádlott hamis élelmiszerek gyártásában és terjesztésében, élelmiszergyártók jogait sértő termék illegális kereskedelmében vett részt, és ahol a veszélyes élelmiszer fogyasztása halálos kimenetellel járt.

A legfelsőbb bíróság elnöke szerint az élelmiszerbiztonsági helyzet stabilizálódni látszik ugyan Kínában, de még mindig fordulnak elő olyan súlyos esetek, amelyek komolyan veszélyeztetik a fogyasztók egészségét. Az olyan botrányok után, mint a melaminnal szennyezett tejpor, a növekedésserkentőkkel kezelt gyümölcsök és hasonló tápszerekkel etetett haszonállatok, a kínai kormány fokozott hatósági fellépést hirdetett.

Forrás: HENT

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza