Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Halálbüntetést kaphatnak az élelmiszerhamisítók

2011. június 03. - péntek 12:31
Címkék: élelmiszer, hamisítás, Kína
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A kínai legfelsőbb bíróság javaslata szerint halálbüntetést kellene kiszabni azokra, akik szennyezett, hamis élelmiszereket állítanak elő, vagy terjesztenek. A legsúlyosabb szankciót azokban az esetekben alkalmaznák, amikor a hamisításnak halálos áldozatai is vannak.


A Food Business Review beszámolója szerint a kínai legfelsőbb bíróság javaslatot tett a regionális bíróságok felé, amelyben kéri, hogy a lehető legszigorúbban járjanak el az élelmiszerbiztonsági ügyekben. A javaslat szerint a bíróságoknak halálbüntetést kellene kiszabni azokra az elkövetőkre, akik szennyezett, hamis élelmiszerek terjesztésével ártatlan állampolgárok halálát okozták.

A legfelsőbb bíróság szerint minden olyan ügyben szóba jöhet a legszigorúbb szankció, ahol bizonyítható, hogy a vádlott hamis élelmiszerek gyártásában és terjesztésében, élelmiszergyártók jogait sértő termék illegális kereskedelmében vett részt, és ahol a veszélyes élelmiszer fogyasztása halálos kimenetellel járt.

A legfelsőbb bíróság elnöke szerint az élelmiszerbiztonsági helyzet stabilizálódni látszik ugyan Kínában, de még mindig fordulnak elő olyan súlyos esetek, amelyek komolyan veszélyeztetik a fogyasztók egészségét. Az olyan botrányok után, mint a melaminnal szennyezett tejpor, a növekedésserkentőkkel kezelt gyümölcsök és hasonló tápszerekkel etetett haszonállatok, a kínai kormány fokozott hatósági fellépést hirdetett.

Forrás: HENT

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

REMY FINK, 2020. június 21.

Helló, kölcsönre van szüksége? Írjon nekünk e-mailt remy.credit111@gmail.com
E-mail (r...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. június 12.

Szüksége van bármilyen pénzügyi támogatásra? Személyi kölcsönök? Üzleti hitelek? Jelzál...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza