Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Hajtóvadászat Pécsett a rokkantkártyával visszaélők után

2011. június 03. - péntek 15:08
Címkék: rokkantkártya, parkolás, Pécs
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az utóbbi napokban számos pécsi polgár jelezte a pécsi önkormányzat felé, hogy egyre többen parkolnak hamis, vagy jogtalanul használt rokkantkártyával Pécsett, ami felháborítja őket. Pécs városa lépni fog az ügyben.


A helyzettel a média (köztük a Dunántúli Napló) is foglalkozott az elmúlt időszakban, több visszaélést is bemutatva - olvasható a Páva Zsolt sajtóközleményében.

"Az önkormányzat - jogalkotói képesség híján - ugyan nem tudja megváltoztatni, illetve megszigorítani a rokkantkártyák igényléséhez szükséges törvényi procedúrát, ellenben megtehetjük és meg is tesszük, hogy rendkívül komolyan ellenőrizzük ezek felhasználását, illetve az ezekkel történő parkolást. A tisztességes, becsületes pécsi polgárok, illetve a rokkantkártyára valóban rászorulók érdekében a mai naptól szigorú vizsgálatot rendeltem el az ügyben" - írta Páva Zsolt.

-

Az eredményesség érdekében pontos részleteket nem hoztak nyilvánosságra. Annyit azonban szükségesnek tartott jelezni, hogy a rendőrségen külön akciócsoport állt fel a napokban, akiknek csak az a feladata, hogy a rokkantkártyával parkolókat ellenőrizzék.

"Úgy döntöttünk továbbá, hogy a jogszabályi keretek között, de a hagyományostól eltérő eszközöket is igénybe veszünk a kártyát jogtalanul használók kiszűrésére, azonosítására, ezenkívül a térfigyelő-kamerák is nagyobb szerepet kapnak majd ebben a munkában, mint eddig.

Kötelességünk jelezni azt is, hogy nem csak a felhasználókra terjed majd ki a szigorított ellenőrzés, hanem azokra is, akik - páldául szakvéleményükkel - lehetővé tették a kártyák kiváltását, természetesen szintén a törvényi keretek között. Nyilvántartásunk szerint ugyanis riasztóan sok, 11.670 darab rokkantkártyát váltottak ki csak idén, április végéig Pécsett - így a közlemény.

A kártyával való visszaélés közokirat-hamisításnak minősül, ezért bűncselekmény, amely börtönbüntetéssel sújtható.

Forrás: bama.hu

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

REMY FINK, 2020. június 21.

Helló, kölcsönre van szüksége? Írjon nekünk e-mailt remy.credit111@gmail.com
E-mail (r...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. június 12.

Szüksége van bármilyen pénzügyi támogatásra? Személyi kölcsönök? Üzleti hitelek? Jelzál...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza