Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Hajtóvadászat Pécsett a rokkantkártyával visszaélők után

2011. június 03. - péntek 15:08
Címkék: rokkantkártya, parkolás, Pécs
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az utóbbi napokban számos pécsi polgár jelezte a pécsi önkormányzat felé, hogy egyre többen parkolnak hamis, vagy jogtalanul használt rokkantkártyával Pécsett, ami felháborítja őket. Pécs városa lépni fog az ügyben.


A helyzettel a média (köztük a Dunántúli Napló) is foglalkozott az elmúlt időszakban, több visszaélést is bemutatva - olvasható a Páva Zsolt sajtóközleményében.

"Az önkormányzat - jogalkotói képesség híján - ugyan nem tudja megváltoztatni, illetve megszigorítani a rokkantkártyák igényléséhez szükséges törvényi procedúrát, ellenben megtehetjük és meg is tesszük, hogy rendkívül komolyan ellenőrizzük ezek felhasználását, illetve az ezekkel történő parkolást. A tisztességes, becsületes pécsi polgárok, illetve a rokkantkártyára valóban rászorulók érdekében a mai naptól szigorú vizsgálatot rendeltem el az ügyben" - írta Páva Zsolt.

-

Az eredményesség érdekében pontos részleteket nem hoztak nyilvánosságra. Annyit azonban szükségesnek tartott jelezni, hogy a rendőrségen külön akciócsoport állt fel a napokban, akiknek csak az a feladata, hogy a rokkantkártyával parkolókat ellenőrizzék.

"Úgy döntöttünk továbbá, hogy a jogszabályi keretek között, de a hagyományostól eltérő eszközöket is igénybe veszünk a kártyát jogtalanul használók kiszűrésére, azonosítására, ezenkívül a térfigyelő-kamerák is nagyobb szerepet kapnak majd ebben a munkában, mint eddig.

Kötelességünk jelezni azt is, hogy nem csak a felhasználókra terjed majd ki a szigorított ellenőrzés, hanem azokra is, akik - páldául szakvéleményükkel - lehetővé tették a kártyák kiváltását, természetesen szintén a törvényi keretek között. Nyilvántartásunk szerint ugyanis riasztóan sok, 11.670 darab rokkantkártyát váltottak ki csak idén, április végéig Pécsett - így a közlemény.

A kártyával való visszaélés közokirat-hamisításnak minősül, ezért bűncselekmény, amely börtönbüntetéssel sújtható.

Forrás: bama.hu

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza