Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Egészségesebb az ivóvíz az Észak-Alföldön

MTI, 2011. június 03. - péntek 17:41
Címkék: ivóvíz,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az észak-alföldi régió három megyéjének 37 településén újult meg az ivóvízhálózat a 2007-ben indított ivóvízminőség-javító program első ütemének keretében - közölte a fejlesztésre létrehozott önkormányzati társulás tanácsának elnöke.


A program célja az volt, hogy olyan, az Európai Unió előírásainak megfelelő ivóvíz-ellátási rendszer működjön, amely biztonságosan üzemeltethető és a lakosság számára tisztább, egészségesebb ivóvizet szolgáltat - tette hozzá Oláh Miklós.

A munka nagyságára jellemző, hogy Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében fekvő városokban és falvakban 236 kilométer elhasználódott vízvezetéket cseréltek ki, míg további 636 kilométer vezetéket megtisztítottak.

-

Oláh Miklós tájékoztatása szerint a kivitelezés a tervezettnél később zárult, mert az önkormányzati társulás által megkötött vállalkozói szerződések megtakarításai és az időközben lehetővé vált áfa-visszaigénylés révén többletforrás keletkezett, így az eredetileg tervezett hálózatrekonstrukció tartalma bővülhetett. Így a projekt indításakor tervezett 117,6 kilométer vízvezeték mellett további két szakaszban 82, illetve 36 kilométernyi vezetéket újíthattak fel.

A vezetékek cseréje és tisztítása mellett 1230 közkutat és tűzcsapot, 1128 aknát és mosatási helyet létesítettek, valamint csaknem 13,5 ezer lakossági bekötést alakítottak ki.

A projekt összköltsége 30 millió 70 ezer euró, ennek 75 százalékát az Európai Bizottság Kohéziós Alapja, 15 százalékát a központi költségvetés finanszírozza. A fennmaradó részt a Belügyminisztérium önerőalapja további 250 millió forinttal támogatja, míg az egyes önkormányzatoknak 5-7 százalékos önerőt kell biztosítaniuk.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

REMY FINK, 2020. június 21.

Helló, kölcsönre van szüksége? Írjon nekünk e-mailt remy.credit111@gmail.com
E-mail (r...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. június 12.

Szüksége van bármilyen pénzügyi támogatásra? Személyi kölcsönök? Üzleti hitelek? Jelzál...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza