Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Egészségesebb az ivóvíz az Észak-Alföldön

MTI, 2011. június 03. - péntek 17:41
Címkék: ivóvíz,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az észak-alföldi régió három megyéjének 37 településén újult meg az ivóvízhálózat a 2007-ben indított ivóvízminőség-javító program első ütemének keretében - közölte a fejlesztésre létrehozott önkormányzati társulás tanácsának elnöke.


A program célja az volt, hogy olyan, az Európai Unió előírásainak megfelelő ivóvíz-ellátási rendszer működjön, amely biztonságosan üzemeltethető és a lakosság számára tisztább, egészségesebb ivóvizet szolgáltat - tette hozzá Oláh Miklós.

A munka nagyságára jellemző, hogy Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében fekvő városokban és falvakban 236 kilométer elhasználódott vízvezetéket cseréltek ki, míg további 636 kilométer vezetéket megtisztítottak.

-

Oláh Miklós tájékoztatása szerint a kivitelezés a tervezettnél később zárult, mert az önkormányzati társulás által megkötött vállalkozói szerződések megtakarításai és az időközben lehetővé vált áfa-visszaigénylés révén többletforrás keletkezett, így az eredetileg tervezett hálózatrekonstrukció tartalma bővülhetett. Így a projekt indításakor tervezett 117,6 kilométer vízvezeték mellett további két szakaszban 82, illetve 36 kilométernyi vezetéket újíthattak fel.

A vezetékek cseréje és tisztítása mellett 1230 közkutat és tűzcsapot, 1128 aknát és mosatási helyet létesítettek, valamint csaknem 13,5 ezer lakossági bekötést alakítottak ki.

A projekt összköltsége 30 millió 70 ezer euró, ennek 75 százalékát az Európai Bizottság Kohéziós Alapja, 15 százalékát a központi költségvetés finanszírozza. A fennmaradó részt a Belügyminisztérium önerőalapja további 250 millió forinttal támogatja, míg az egyes önkormányzatoknak 5-7 százalékos önerőt kell biztosítaniuk.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza