Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Ritkábban járhat a szegedi villamos

MTI, 2011. június 01. - szerda 17:01
Címkék: Szeged, közlekedés, villamos
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Jelentős, esetenként a húsz százalékot meghaladó járatritkításokra tett javaslatot a szegedi troli- és villamosvonalakon Kalmár Ferenc (KDNP) városüzemeltetési tanácsnok - közölte Nagy Sándor (Szabad Város Egyesület) önkormányzati képviselő; szerinte a várt megtakarítások nincsenek arányban a szolgáltatás minőségének romlásával.


Az előterjesztés szerint, amelyről csütörtöki ülésén dönt a városüzemeltetési és fejlesztési bizottság, június 16-tól a szegedi troli- és villamosvonalakon munkanapokon öt és huszonkét százalék közötti mértékben csökkenne a közlekedő járatok száma - mondta szerdai sajtótájékoztatóján a korábban városfejlesztési alpolgármesterként dolgozó politikus.

Hozzátette: a tervek szerint a város legforgalmasabb, 1-es villamosvonalán nyolc százalékkal csökkentenék a járatok számát, a legtöbb embert szállító 9-es és 19-es trolibuszok pedig öt százalékkal nagyobb követési idővel közlekednének.

A megszorításoktól az idén harminchétmillió forint megtakarítást vár a Szegedi Közlekedési Társaság - tudatta a képviselő, hozzáfűzve: ez az önkormányzati tulajdonú cég idei 3,7 milliárd forintos költségvetésének csupán egy százaléka.

A menetrend-módosítás nincs összhangban az SZKT közelmúltban elfogadott üzleti tervével sem, amely szerint a trolibuszok futásteljesítménye növekedne, és a cég munkavállalói létszáma is emelkedik - hangsúlyozta Nagy Sándor.

A várt megtakarításokat csökkenti, hogy a futásteljesítmény csökkenésével éves szinten mintegy 20 millió forinttal kevesebb állami normatív támogatást kap majd a szegedi tömegközlekedés - közölte a képviselő. Nagy Sándor úgy véli, a járatszámritkítás ahhoz vezet majd, hogy a városban csökken a tömegközlekedést rendszeresen használók - országosan kiemelkedően magas, hatvan százalékos - aránya.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

Laszlo, 2020. február 20.

Vasaroltam egy autot amit annak rendje es modja szerint elvittem eredetvizsgara es megbukott. A buka...

Valami nem stimmel a megvett autóval

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza