Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Passport bitte! - Visszaáll határellenőrzés az osztrák szakaszon

MTI, 2011. június 01. - szerda 13:11
Címkék: határ, ellenőrzés, Ausztria
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Visszaállítják a határforgalom ellenőrzését Ausztriában a Világgazdasági Fórum Bécsben tartandó rendezvénye miatt június 4-én, szombaton 0 órától június 9-én 24 óráig valamennyi határszakaszon, köztük a Magyarországgal határos területen is - közölte a rendőrség.


A határátkelőhelyeken átutazók számítsanak arra, hogy az osztrák rendőrök ellenőrizhetik az Ausztriába utazók úti okmányait, valamint a gépjárművek adatait - olvasható a www. police.hu oldalon.

Az osztrákok kezdeményezése nem egyedülálló. Az Európai Unió más országai is éltek a lehetőséggel, amikor bizonyos rendezvények (például a németországi labdarúgó-világbajnokság) ideje alatt bevezették ezt az intézkedést - emlékeztetett a rendőrség.

A magyar rendőrség arra kéri az útnak indulókat, hogy még indulás előtt ellenőrizzék útlevelük vagy személyi igazolványuk meglétét, érvényességét, illetve az utazáshoz használt gépjármű papírjait.

Ausztriába a magyar állampolgárok érvényes útlevéllel vagy bármelyik típusú (keményfedeles, puhafedeles, kártya alapú) személyi igazolvánnyal léphetnek be. A 14 év alatti gyermek részére is szükséges érvényes útlevél vagy a gyermekkorúak részére kiállított kártya alapú személyi igazolvány is. Más okmány (például diákigazolvány, vezetői engedély) nem jogosít a határ átlépésére.

Az osztrák rendőrség az úti okmány hiánya miatt szabálysértési eljárást kezdeményez, és megtagadja a belépést Ausztria területére.

Az úti okmány ellenőrzése egyaránt érinti a közúti, a vasúti és a vízi forgalomban részt vevőket. A zöldhatáron nem szabad átkelni június 4. és június 9. között - áll a közleményben.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. április 06.

Sürgősségi kölcsönt keres? A bankja vagy pénzügyi intézménye megtagadja a hitelt? Szükség...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza