Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Tovább csökkent a háztartások hitelállománya

MTI, 2011. május 31. - kedd 12:21
Címkék: hitel, MNB
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Áprilisban tovább csökkent a háztartások hitelállománya, miután - az előző hónapokhoz hasonlóan - forintban több hitelt vettek fel, mint amennyit törlesztettek, azaz nettó hitelfelvevők voltak, míg devizában többet törlesztettek, mint amennyit felvettek, így nettó törlesztők voltak - közölte az MNB kedden.


A háztartások hitelállománya tranzakciókból eredően 20,6 milliárd forinttal mérséklődött. Ezen belül a forinthitel-felvétel 19,9 milliárd forinttal haladta meg a törlesztéseket, a devizahitelek állománya pedig 40,5 milliárd forinttal csökkent.

A háztartások összes hiteltartozása tavaly áprilisban volt utoljára nyolcezer milliárd forint alatt, egy év alatt százötvenhárommilliárddal nőtt, miután a lakáshitel tartozás 103,3, a fogyasztási hitelek állománya 88,6 milliárddal nőtt, az egyéb hitelek 38,5 milliárddal csökkentek.

Fogyasztok.hu

A nem pénzügyi vállalatok forinthiteleinek állománya a tranzakciókból eredően 42,3 milliárd forinttal nőtt, míg a devizahiteleik állománya 14,9 milliárd forinttal mérséklődött. Összességében a hitelállományuk - az átértékelődésektől és az egyéb volumenváltozásoktól megtisztítva - 37,1 milliárd forinttal nőtt.

A vállalatok hitelállománya április végén 7.223,8 milliárd forinton állt, alig 100 millióval nőtt az előző hónaphoz képest és majdnem százkilencvenhétmilliárddal csökkent egy év alatt. A gyakorlatilag megegyező március-áprilisi vállalati hitelállomány a tavaly júliusi szintre esett vissza. A márciushoz képest stagnáló állományon belül azonban 38,6 milliárd forinttal nőtt az éven belüli, azon belül 20,4 milliárddal a folyó számla hitelek állománya, míg az ötévesnél hosszabb hitelek 32,8 milliárddal, az évesnél hosszabb, de ötévesnél rövidebb lejáratú hitelek állománya 3,6 milliárddal csökkent.

Éves összehasonlításban az éven túli vállalati devizahitelek értéke 225,6 milliárd forintnak megfelelő összeggel csökkent, a forinthiteleké 17,9 milliárddal nőtt. Az egy évnél rövidebb lejáratú vállalati devizaadósság nyolcvanhétmilliárddal csökkent, a forint tartozások kilencvennyolc milliárddal nőttek.

A vállalatok deviza és forint betétállománya áprilisban 18,7 milliárd forinttal nőtt és 108 milliárddal haladta meg az egy évvel korábbit. A vállalati látra szóló és folyószámla betétek értéke márciusban 22,8 milliárd forinttal csökkent, amiből a forintbetét kivonás 23,9 milliárd volt, míg a devizabetétek értéke nőtt. Az áprilisig eltelt egy évben is a hatvannégymilliárd forint látra szóló devizabetét elhelyezéssel szemben 8 milliárd forintbetét kivonás állt. A vállalati lekötött betétek állománya egyedül áprilisban 41,7 milliárddal, de egy év alatt is csak 54,4 milliárddal gyarapodott, amiből 39,1 milliárd forintban és 15,2 milliárd devizában történt.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mária Ádám, 2020. május 28.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza