Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Ólommérgezés Kínában

MTI, 2011. május 31. - kedd 10:41
Címkék: ólom, mérgezés, Kína
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Újabb ólommérgezési bűnügyben őrizetbe vettek hetvennégy embert, és felfüggesztették több üzem termelését a kelet-kínai Csöcsiang (Zhejiang) tartományban - jelentette be kedden a tartományi vezetés.


Egy hétfőn nyilvánosságra hozott vizsgálat eredménye szerint Tajcsou (Taizhou) város környékén 172 ember - köztük ötvenhárom gyerek - betegedett meg, mert ólom jutott a szervezetébe.

A kínai hatóságok április elején különböző intézkedéseket vezettek be a nehézfémmérgezések megelőzésére. Ezt követően a Tajcsou környéki üzemekben két hónapig tartó nyomozás során az akkumulátor- és fémburkolat-gyártásnak (galvanoplasztika), a forrasztásnak és a veszélyes hulladékok feldolgozásának körülményeit vizsgálták a helyi környezetvédelmi hatóságok. Száznegyvennyolc szabálysértést állapítottak meg, és ezek miatt kiszabtak összesen 8,22 millió jüan büntetést.

AFP

Négy akkumulátorgyárat és több galvanoplasztikai üzemet zártak be vagy függesztették fel működésüket. Összesen 652 üzemben és háztartásban állították le az áram- és vízszolgáltatást - jelentette be a csöcsiangi tartományi vezetés.

Egy 2009-es vizsgálatból kiderült, hogy a közép-kínai Hunan és az északi Senhszi (Shaanxi) tartományokban, öntödék környék több mint 2000 olyan gyerek él, akinek a szervezetében rendkívül magas koncentrációban van jelen az ólom. Ezt követően a China Daily című angol nyelvű lap jelentése szerint harminc emberre róttak ki súlyos börtönbüntetést azzal a váddal, hogy nehézfémmérgezés okozói voltak.

Peking ezután idén februárban tervet fogadott el a kínai ipar ólom-, higany-, króm-, kadmium- és arzénkibocsátásának csökkentésére.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. április 06.

Sürgősségi kölcsönt keres? A bankja vagy pénzügyi intézménye megtagadja a hitelt? Szükség...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza