Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Megsemmisítették a spanyol uborkát Békéscsabán

2011. május 30. - hétfő 12:11
Címkék: Németország, hasmenés, vírus
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Nem került ki a békéscsabai Zöld Kosár biobolt polcaira olyan spanyol kígyóuborka, mely a Németországban fertőzést okozó zöldséggel azonos régióból érkezett.


Ulbert Zoltán, a biobolt vezetője a Beolnak elmondta, megbízható német partnertől vásárolnak évek óta ellenőrzött, minőségi bioterméket, és amikor a német cég értesült, hogy a spanyol biouborkával gond van, azonnal értesítette a csabai üzletet, ahol az egy rekesznyi uborkát megsemmisítették.

A német cég bevizsgáltatta azt az uborkatételt, melyet Spanyolországból vásárol, és ezek egyébként sem voltak fertőzöttek, csak ugyanabból a régióból származtak. Ulbert Zoltán hangsúlyozta, vasárnap ellenőrzést tartott az üzletben a Mezőgazdaság Szakigazgatási Hivatal, a termék nyomon követését, a megsemmisítést rendben találták, erről jegyzőkönyv is készült.

Ulbert Zoltán a cég által számára elküldött laboratóriumi vizsgálat eredményéből is idézet: "a Hamburgban pozitív EHEC teszteredményű biouborka nincs összefüggésben a mi általunk kiszállított áruval. Az általunk szállított árut máskor szüretelték, más szállítási útvonalon is került hozzánk. Egyetlen laboreredmény sem pozitív a mi általunk szállított biouborkánál."

Spanyolországban öt zöldségtermelő farmot gyanúsítanak azzal, hogy vérhast okozó baktériumokkal szennyezett uborkát küldtek a német piacra. A termelők szerint a csomagolásnál vagy a szállításnál szennyeződhetett árujuk. A német Robert Koch Intézet honlapján közzétett lista szerint nemcsak az uborkán, hanem spanyol paradicsomon és fejes salátán is megtalálták a coli baktériumot. A hírek szerint Magyarországra ilyen nem érkezett be.

A hasmenéses járvány halálos áldozatainak száma Németországban már tízre emelkedett. A hatóságok további áldozatoktól tartanak, sok beteg állapota válságos. A német kormány szakértők bevonásával hétfőn válságtanácskozást tart.

Forrás: Beol.hu

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

Laszlo, 2020. február 20.

Vasaroltam egy autot amit annak rendje es modja szerint elvittem eredetvizsgara es megbukott. A buka...

Valami nem stimmel a megvett autóval

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza