Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Hamis parfümök hétvégéje a tompai határátkelőn

MTI, 2011. május 30. - hétfő 09:01
Címkék: hamisítás, parfüm, NAV
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Egymás után két parfümszállítmányról derült ki a hétvégén, hogy nem eredeti az áru. A tompai pénzügyőrök mind a két szállítmányt lefoglalták.


A tompai Határkirendeltségen jelentkezett belépésre a hétvégén egy görög állampolgárságú férfi az általa vezetett tehergépjárművel. A benyújtott okmányok alapján több mint tizenkétezer kilogramm különböző kozmetikai terméket szállított Csehországba.

A pénzügyőrök kockázatelemzés alapján a rakomány szigorított vizsgálata mellett döntöttek, melynek során kiderült, hogy a raktérben összesen 933 darab különböző világmárka jelzésével ellátott, védjegyoltalom alatt álló kozmetikai termék (parfüm) volt, melyekre vonatkozóan engedélyt bemutatni nem tudtak.

A szakértők előzetes véleménye alapján a parfümök hamisítványok, ezért a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a közel nyolcmillió forint értékű parfümszállítmányt lefoglalták, a pénzügyi nyomozók ismeretlen tettes ellen áru hamis megjelölése bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak.

Néhány óra elteltével szintén Tompánál jelentkezett belépésre egy görög állampolgár által vezetett tehergépjármű, amely 615 kg kozmetikai terméket szállított Németországba.

A pénzügyőrök - figyelemmel az előző esetre - tételes vámvizsgálatot tartottak, amely hasonló eredményhez vezetett, hiszen a rakodótérből összesen 1.747 db - előzetes szakértői vélemény alapján - hamis kozmetikai termék (parfüm) került elő.

A pénzügyőrök a tizennégymillió forint értéket meghaladó szállítmányt szintén lefoglalták, a pénzügyi nyomozók az előző esethez hasonlóan ebben az ügyben is eljárást indítottak ismeretlen tettes ellen áru hamis megjelölése bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Marcsi, 2019. november 19.

Anastasia Gregorin • rogintasia055@gmail.com

Nem járt sikerrel nálam. Köszönöm...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marcsi, 2019. november 19.

Anastasia Gregorin • rogintasia055@gmail.com

Nem járt sikerrel nálam. Köszönöm...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Mr. Dékány Endre, 2019. november 18.

Hé, hitelkeresők, szükség van-e sürgősségi hitelre vállalkozás indításához, adóssághit...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés