Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Autóra gyűjt a fiatal banki ügyfél

MTI, 2011. május 30. - hétfő 13:31
Címkék: bank, megtakarítás,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A legfiatalabb banki ügyfelek nagy része nyaralásra, laptopra és autóra gyűjt, miközben a célcsoport harmada az elmúlt két évben százezer forintnál is többet tett félre, hogy megvalósíthassa céljait - közölte a TakarékPont hálózat legfrissebb felmérését, amelyet a Facebook közösségi oldal rajongói oldalán, közössége fiatal tagjainak megkérdezésével készített.


A felmérést összegző hétfői közlemény szerint a fiatalok nyolcvannégy százaléka rendelkezik megtakarítással, akár több tízezer forinttal is.

Úgy tűnik, céljai megvalósítása érdekében a fiatal korosztály képes igazán tudatosan kezelni pénzügyeit, a TakarékPont hálózat felmérése szerint legalábbis a döntően 14-27 éves fiatalok kevesebb mint tíz százaléka nyilatkozott úgy, hogy vágyai tárgyát inkább hitelből, vagy baráti kölcsönből finanszírozná, miközben a válaszadók zöme legalább 2-3 hónapig, de legtöbben akár fél évnél is tovább képesek tartalékolni az áhított tárgyért vagy utazásért.

-

Mindez különösen pozitív pénzügyi hozzáállást mutat annak fényében, hogy a felmérés szerint a megkérdezett fiatal banki, vagy leendő banki ügyfelek zöme (harminckilenc százalék) havonta legfeljebb 30 ezer forintból gazdálkodik. Az 50, 100, 200 ezer forintos havi apanázs már csak a válaszadók ötödére jellemző, arról pedig mindössze nyolc százalékuk számolt be, hogy 200 ezer forintnál is nagyobb összeg fölött rendelkezne havonta - derül ki a közleményből.

A megtakarítási szokásokat firtató kérdésre a válaszadók mindössze tizemegy százaléka mondta azt, hogy nem takarít meg rendszeresen, a túlnyomó többség ugyanakkor határozottan állította, hogy akár tízezer forintnál kevesebbet, de rendszeresen félretesz. A válaszadók harmada bankban tartja spórolt pénzét, további tizenkét százalékuk időnként le is köti azt, három százalék pedig néha tőzsdére viszi megtakarításait.

A 2008 májusában 14 taggal indult TakarékPont hálózat a takarékszövetkezetek és a TakarékBank együttműködésének formája, résztvevői egységes lakossági és kkv termékeket, szolgáltatásokat kínálnak azonos márkanév és logó alatt.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. április 06.

Sürgősségi kölcsönt keres? A bankja vagy pénzügyi intézménye megtagadja a hitelt? Szükség...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza